Na své si přijdou milovníci lehčích a odpočinkových žánrů, stejně jako literární fajnšmekři. Můžete pátrat po vrahovi v mlhavém Londýně, smát se příběhům praštěné holky na Havaji, ponořit se do tajemství vojenské rozvědky nebo si uvařit podle strašidelné povídky. Blesk.cz nabízí přehled novinek, které stojí za přečtení.

Historická detektivka

Scotland Yard
Autor: Alex Grecian

s
Autor: archiv

Londýn 1889. Hrůzovláda Jacka Rozparovače zrovna skončila, ale další éra nepochopitelného násilí právě začíná. Nově založený tým vyšetřovatelů vražd musí čelit útoku do vlastních řad – v kufru na nádraží se najde zohavené tělo inspektora Littlea a nastává závod s časem…
Vydává Argo
Cena 398 Kč

 

Lovci vran
Autor: Lyndsay Fayeová

s
Autor: archiv

Píše se počátek roku 1846 a Timothy Wilde je posilou nově vzniklého newyorského policejního sboru. Jednoho dne k němu vtrhne půvabná míšenka Lucy a prosí o pomoc. Lovci uprchlých otroků si podle ní přivydělávají únosem svobodných občanů a Lucy se obává, že takový osud postihl i její rodinu. Timothy netuší, že aby přišel záhadě zmizelých příbuzných na kloub, bude se muset postavit se silám extrémního zla.
Vydává Paseka
Cena: 299 Kč

Thriller

Polámané panenky
Autor: James Carol 

Autor: archiv

My dva jsme stejní… Jefferson Winter nedokáže na tato slova zapomenout. Pošeptal mu je otec krátce předtím, než injekce ukončila jeho život sériového vraha. Jefferson se zoufale snaží dokázat, že zákony genetiky neplatí. Jako policejní profilista je pozván do Anglie, kde řádí zákeřný vrah. Oběti, které si vybírá mezi ženami, měsíce mučí a zohavuje, pak je však pustí na svobodu. Předtím je ale lobotomií připraví o všechny znaky lidství.

Vydává BB/art
Cena: 299 Kč

 

Syn
Autor: Jo Nesbø

s
Autor: archiv

Sonny je ideální vězeň. V přísně střežené věznici se těší značné oblibě, neboť slouží ostatním vězňům jako zpovědník. Šušká se o něm, že na sebe bere vinu za zločiny jiných a odpykává si jejich tresty výměnou za drogy. Roky ve věznici jednotvárně plynou do chvíle, než si Sonny nečekaně vyslechne jistou šokující zpověď a vydá se soudit živé i mrtvé.
Vychází 15. října
Vydává Kniha Zlín
Cena: 399 Kč

Román

Nulté číslo
Autor: Umberto Eco

s
Autor: archiv

Ztroskotaný nájemný spisovatel připravuje nulté číslo bulvárního plátku Zítřek, jehož cílem je spíš vydírat než informovat. Zaplete se přitom do šíleného příběhu, v němž hraje roli mrtvola lži - Mussoliniho, vražda papeže Jana Pavla I., Rudé brigády, CIA, mafie a houfy spiklenců.
Vydává Argo
Cena: 298 Kč

 

& synové
Autor: David Gilbert

s
Autor: archiv

Stárnoucí spisovatel A. N. Dyer se během pohřbu svého přítele psychicky zhroutí při myšlence na to, kolika lidem za celé ty roky ublížil. Uvědomí, že musí udělat věci, které dlouho odkládal. Jako první krok pozve své tři syny, kteří se mnoho let neviděli, aby společně strávili týden…
Vydává Moba
Cena: 399 Kč

Pro ženy

O jedné holce
Autor: Lindsey Kelková

s
Autor: archiv

Tess Brookesová měla vždycky jasný plán. Ale jednou plán krachne a Tess je nucena přemýšlet, co dál. Když se připlete k telefonátu pro spolubydlící Vanessu, usoudí, že být Tess teď zrovna není žádná sláva, tak proč si chvíli nezahrát na Vanessu? Jelikož nemá co ztratit, přijímá nabídku k focení na Havaji – přece po amatérsku fotila ráda, jak může být těžké vyblejsknout pár obrázků?
Vydává BB art
Cena: 269 Kč

 

Chlapidárium aneb Deník otrlé holky
Autor: Karolína Vrbasová

s
Autor: archiv

Novinářka Klára Vrbasová narážela při hledání pravého partnera neustále na zoufalce a podivná individua. Svoje zkušenosti shrnula do zábavné knihy, která není žádnou telenovelou, ale sarkastickým svědectvím o tragikomických známostech a vztahových katastrofách, které jí potkaly.
Vydává: Stream.cz
Cena: 199 Kč

Humor

Naše skvělá firma
Autor: Miroslav Oupic

s
Autor: archiv

Humoristický román z prostředí české firmy nabízející manažerské poradenství. Sami ale mezi sebou neumí komunikovat a většina lidí neví, co a proč má dělat. Přestože si klienti myslí, že jsou zaměstnanci firmy odborníky, opak je pravdou, ale nějakým zvláštním způsobem na to žádný klient nepřijde. Navíc si za své poradenství, které nemá hlavu ani patu, účtují nehorázné sumy.
Vydává: Nakladatelství Brána
Cena: 249 Kč

 

Fantasy

Řeky Londýna
Autor: Ben Aaronovitch

s
Autor: archiv

Peter Grant byl ještě nedávno obyčejný zelenáč v řadách londýnské Metropolitní policie. Jedné noci se ale při vyšetřování jisté vraždy pokusil získat svědeckou výpověď od muže, který byl sice mrtvý, ale jinak znepokojivě výřečný. To mu zajistilo pozornost vrchního inspektora Nightingalea, posledního čaroděje Anglie a z Granta se stal policejní detektiv a čarodějův učeň.
Vydalo Argo
Cena: 289 Kč

Military

Pravidlo pěti a pětadvaceti metrů
Autor: Michael Pitre

s
Autor: archiv

Kniha Pravidlo pěti a pětadvaceti metrů mapuje osudy mariňáků, kteří slouží v Iráku jako členové ženijní čety. Jejich úkolem je opravovat krátery po nástražných bombách, aby silnice byly bezpečné pro vojsko i místní obyvatele. Nejsou to hrdinové bojující v první linii, ale jejich práce s sebou nese takřka stejné nebezpečí, zejména když skoro v každé jámě na ně čeká další nálož.
Vydává Jota
Cena: 398 Kč

 

Špion
30 let ve službách armádní rozvědky
Autor: Oldřich Jurman

s
Autor: archiv

Vzpomínky velitele skupiny dálkového agenturního průzkumu. Osobní pohled do zákulisí výzvědné činnosti Zpravodajské správy naší armády v letech 1964 až 1992. Autor odhaluje neznámé a nikdy nezveřejněné skutečnosti o existenci zvláštních skupin, které se cvičily v ostrém nasazení.
Vydává Brána
Cena: 399 Kč

Vaření

Žena s dranžírákem – kuchařka pro náruživé čtenáře
Autor: Daniela Mičanová

s
Autor: archiv

Třicet veselých, fantastických i hororových povídek s jídlem v hlavní roli slouží jako předvoj třiceti praktickým receptům. Na své si přijdou zarputilí masožravci i vegetariáni, milovníci sladkých pamlsků, začátečníci i pokročilí. Posnídáte s Fantomem Opery, dopřejete si rajskou polévku ve společnosti Čachtické paní, poobědváte s rodinou Addamsových, povečeříte se slečnou Marplovou.
Vydává Epocha
Cena: 199 Kč