Naše národní zlato? Určitě hokej a pivo!

Český hokej a české pivo k sobě neodmyslitelně patří. Při sledování oblíbeného sportu pak člověku může lehce vyprahnout v krku. Skleněné lahve jsou na fandění příliš těžké, neskladné a málo odolné nárazu. Klasické hliníkové plechovky, které všichni známe, jsou se svým objemem 0,33 nebo 0,5 l příliš malé a nelze je znovu uzavřít. Oproti tomu plastové lahve mají sice praktický obal, ale i ten má celou řadu nedostatků. Plastové pivní lahve propouštějí k pivu světlo a kyslík a naopak z nich uniká CO2. Díky tomu v nich pivo rychle stárne a ztrácí říz i pitelnost. Další velkou nevýhodou plastových lahví je to, že jsou prakticky nerecyklovatelné. I tak je mají ve svém sortimentu všechny velké pivovary. Svijanské pivo v nich ale nenajdete!

Autor: Pivovar Svijany

Pivní obal má vliv na chuť piva!

Sháníte-li především praktický a velký pivní obal, je Plechovka pro chlapy tou správnou volbou! Navíc nabízí hned několik obrovských výhod. Tou největší je určitě nepropustnost světla, a proto je spolu s KEG sudem nejvhodnějším pivním obalem.  Kromě toho se k pivu se přes železné stěny nedostane kyslík a zároveň se v něm udrží CO2, což je pro jeho chuť, pitelnost i zachování čerstvosti nezbytné. Ani v plechovkách pro chlapy není svijanské pivo pasterované. „Plechovky pro chlapy jsou logickým vyústěním našich snah o rozšíření sortimentu o lehký, skladný a snadno transportovatelný obal, který uchová pivo beze změn stejně jako sud, ochrání ho před okolními vlivy a zachová ho v perfektní kondici,“ říká Petr Menšík, svijanský sládek.

Co si vlastně představit pod pojmem Plechovka pro chlapy?

Jedná se o železnou dvoulitrovou uzavíratelnou plechovku Pivovaru Svijany, ve které najdete aktuálně čtyři svijanská piva:

1.      Plechovka pro chlapy Svijanský Máz 11 %

Nepasterovaný Svijanský Máz je dlouhodobě nejprodávanějším svijanským pivem.

2.      Plechovka pro chlapy „450“

Prémiový světlý ležák představil Pivovar Svijany v souvislosti s 450. výročím založení pivovaru ve Svijanech v roce 2014. Obsahuje výhradně humnový slad a poloraný žatecký červeňák ze svijanských chmelnic.

3.      Plechovka pro chlapy Svijanský Baron 15 %

Svijanský Baron je nejsilnější svijanské pivo s obsahem alkoholu 6,5 %. Světlý speciál je vyráběn stejně jako všechna ostatní piva tradičním výrobním postupem.

4.       Plechovka pro chlapy Svijanský Rytíř 12 %

Svijanský Rytíř je nepasterizovaný, pětkrát chmelený světlý ležák s plnou chutí. Ideální je pro vyznavače extra hořké chuti a výrazné chmelové vůně. Letos bodoval tento ležák na mezinárodní degustační soutěži Meiningers International Craft Beer Award v kategorii Pils.

Autor: Pivovar Svijany

Kdo je nadšeným fanouškem svijanského piva, může si nechat vyrobit i vlastní sérii Plechovek pro chlapy. A je jedno, zda jde o jednotlivce nebo firmu. Originální plechovka se pak může stát například netradičním reklamním nosičem anebo výslužkou na svatbě. První speciální design připravil pivovar k turné metalové kapely Dymytry, speciální série je k dostání také v libereckém Radničním sklípku, první svijanské značkové hospodě.

Plechovky pro chlapy jsou k dostání v pivovarské prodejně ve Svijanech, na e-shopu, ve vybraných prodejnách a restauračních zařízeních.

Fotogalerie
4 fotografie