Tortilla plněná kuřecím masem

Tortilla plněná kuřecím masem
Autor: Hellmann´s, www.thinkstockphotos.co.uk
Potřebujete na 4 porce: kuřecí prsa (400 g), 2 vejce, sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje, zhruba třetinu červené, zelené i žluté papriky, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, 4 lžíce Hellmann’s tatarské omáčky na bagety, lžíci nasekané petržele, půl hlávky ledového salátu, 4 kusy tortillových placek.

Postup: Kuřecí prsa nakrájíme na větší hranolky, osolíme, opepříme a orestujeme na rozehřátém oleji (asi 2 minuty). Přidáme na hranolky nakrájenou papriku, na nudličky nakrájenou cibuli a na hrubo nasekaný česnek a další 2 minuty restujeme (zelenina musí zůstat křupavá). Tatarskou omáčku na bagety smícháme s nasekanou pažitkou, ledový salát nakrájíme na nudličky. Na každou tortillu položíme nudličky salátu, polijeme je tatarskou omáčkou, navrstvíme na ně maso se zeleninou a zabalíme. Před podáváním necháme tortilly prohřát asi 5 minut ve vyhřáté troubě na 190 °C.

Sendvič s krůtím masem a pečenou paprikou

Sendvič s krůtím masem a pečenou paprikou
Autor: Hellmann´s, www.thinkstockphotos.co.uk
Potřebujete na 4 porce: 4 celozrnné croissanty, 4 ks pečené a nakládané papriky ve sladkokyselém nálevu, 16 plátků krůtí pečeně, plátky salátové okurky, 4 lžíce majonézy s karamelizovanou cibulkou

Postup: Croissant rozpůlíme, namažeme půlkou dávky majonézy s karamelizovanou cibulkou, poklademe okurkou, pečenou paprikou, krůtím masem, a přiklopíme horním dílem croissantu, který jsme potřeli druhou polovinou majonézy.

Pikantní sýrový bagel

Pikantní sýrový bagel
Autor: Hellmann´s, www.thinkstockphotos.co.uk
Potřebujete na 4 porce: 4 lžíce majonézy s příchutí česneku, 4 čajové lžičky chilli omáčky, 360 g kozího sýra (nakrájeného na 6-8 tenkých plátků), 400g orestované zeleniny (například papriky, lilek, cibule, cuketa), 4 bagely

Postup: V malé misce smícháme majonézu a chilli omáčkou. Rozřízněme bagely na polovinu a naneseme na ně směs majonézy s příchutí česneku a chilli omáčky na obě strany. Na spodní část bagelu poklademe restovanou zeleninou, kozí sýr a podáváme.

Krevetový sendvič

Krevetový sendvič
Autor: Hellmann´s, www.thinkstockphotos.co.uk
Potřebujete na 1 porci: 80 g malých předvařených krevetek, 1 lžíci bílého vína, 1 čajovou lžičku citronové šťávy, snítka tymiánu, sůl, pepř, 2 plátky čerstvého tmavého celozrnného chleba, hrst nakrájeného ledového salátu, 1 lžíce majonézy na bagety

Postup: Krevety minimálně 10 minut namarinujeme ve víně, citronové šťávě, lehce osolíme a opepříme. Poté vyjmeme z marinády a tu dobře z krevet vymačkáme. Na jeden plátek chleba namažeme půlku lžíce majonézy na bagety, položíme salát, na něj krevetky, druhou část majonézy a posypeme lístky tymiánu. Přiklopíme druhým plátkem chleba.

Zapečená ciabatta

Zapečená ciabatta
Autor: Hellmann´s, www.thinkstockphotos.co.uk
Potřebujete na 4 porce: 1 ks ciabatty, 100 g nivy, 1 středně velkou hrušku, 8 plátků libové slaniny, hrst vlašských ořechů, 3 lžíce tatarské omáčky na bagety, 1 lžíci medu, sekanou pažitku

Postup: Pečivo rozřízneme na 4 plátky a opečeme v troubě nasucho. Z tatarské omáčky na bagety, medu a pažitky připravíme dresink, kterým potřeme pečivo a rozložíme plátky nivy, slaniny a dáme zapéct na 180°C, aby se sýr roztekl a slanina zesklovatěla. Hrušku nakrájíme na tenké plátky a ozdobíme jimi jednotlivé porce, které posypeme ořechy.

TIP: Kromě ciabatty klidně můžete použít starší pečivo, které najdete doma. Podélně rozříznuté rohlíky, nebo toustový chléb dokonce i starší kmínový chléb chutná v této kombinaci excelentně.

Kuřecí ciabatta s avokádem

Kuřecí ciabatta s avokádem
Autor: Hellmann´s, www.thinkstockphotos.co.uk
Potřebujete na 4 porce: 400 g kuřecích prsíček, sůl, drcený pepř, 2 lžíce olivového oleje, 4 rajčátka, 2 avokáda, 4 ks ciabatty, 3 lžíce majonézy na bagety s příchutí česneku

Postup: Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a orestujeme na rozehřátém oleji (asi 2 minuty). Přidáme rajčátka a další 2 minuty restujeme. Avokáda oloupeme, rozpůlíme, odstraníme pecku a nakrájíme na plátky. Ciabattu rozkrojíme, poklademe plátky avokáda a kuřecím masem, potřeme majonézou s příchutí česneku a ozdobíme opečenými rajčátky. K ciabatte se výborně hodí například jarní rukolový nebo pampeliškový salát s lehkým citrónovým dresinkem.

Zdroj: Hellmann’s