Letos utratilo hlavní město 6 miliard za podíl v Pražské plynárenské, což je podivné, protože nikdy nedokázalo vysvětlit důvod. Vypadá to, jako by se Praha chtěla stát dalším distributorem energií. Horší ale je, že pouze 2 miliardy našlo město v rozpočtu a na zbytek si muselo vzít velmi nevýhodný úvěr. Z pohledu občana lze podobnou situaci přirovnat k tomu, jako kdyby si zmrzlinář koupil na zahrádku soustruh a ještě si na něj musel půjčit u lichváře.

Kvůli podobným bezhlavým nákupům z peněz daňových poplatníků ale chybí peníze například na nové školy a školky - prostě tam, kde jsou potřeba. Není to jenom fráze – letos, kdy město utratilo 6 miliard za Pražskou plynárenskou, bylo v pražském rozpočtu pro všechny školy v Praze jen 200 milionů korun na investice. Ty by ale potřebovaly minimálně 800 milionů, což dokládají odůvodněné žádosti pražských starostů. Chceme nového distributora energií nebo město, které je schopné zajistit povinnou školní docházku v místě bydliště?

Ostatně přemýšleli jste někdy nad tím, proč není posekaná tráva, musíte chodit špinavými ulicemi nebo nejsou zalepené díry v silnici během rušné sezóny? Proč školy a školky topí jen v některých místnostech? Praha dostane každý rok od státu přes 30 tisíc korun na jednoho obyvatele na provozní výdaje, a to by mělo stačit. Provoz těchto věcí ale zajišťují městské části, a ty dostanou z těchto peněz od magistrátu celých 2400 korun za rok. A zbytek? Za ten se třeba nakupují firmy.

Nám už došla s chováním magistrátu trpělivost - jsme politické hnutí Pro Prahu. Jsme lidé, kteří se aktivně věnují svému okolí, jsme starostové městských částí, kteří denně musí u magistrátu žebrat o peníze na provoz. Mezi našimi členy jsou odborníci na témata spojená s řízením města a společně s vámi chceme mít město s vizí a budoucností. Prosperující, čisté, nezadlužené. Takové, kde jsou výsledky a odbornost vedení důležitější, než stranická legitimace. Společně to můžeme dokázat, stačí jen dále nepřivírat oči, Pro Prahu.

Více informací o politickém hnutí Pro Prahu najdete na www.proprahu.cz