Celerová pomazánka s nivou

Celerová pomazánka s nivou
Autor: Flora
Potřebujeme: 3 lžíce margarínu, 200 gramů celeru, celá menší cibule, 200 gramů Niva, 1 lžíce světlé sójové omáčky, sůl, pepř , hrst sekané pažitky

Postup: Oloupaný celer nakrájíme na zhruba dvoucentimetrové kostky , cibuli najemno. Do rendlíku přidáme margarín vhodný pro teplou kuchyni a cibulku, necháme zesklovatět. Přidáme celer, lehce osolíme a opepříme a pomalu pod poklicí dusíme doměkka a až se odpaří veškerá tekutina. Necháme vychladit a rozmixujeme na kaši. Ochutíme sójovou omáčkou a přidáme najemno nastrouhanou nivu a nasekanou pažitku.

Citronová pomazánka

Citronová pomazánka
Autor: Flora
Potřebujeme: 120 g margarínu, citronová šťáva 1 lžíce, citronová kůra 1 lžíce, pažitka 1 lžíce, špetka soli dle chuti

Postup: Margarín smícháme s citronovou šťávou a citronovou kůrou. Dobře promícháme. Přidáme najemno nasekanou pažitku a dochutíme špetkou soli.

Ředkvičková pomazánka

Ředkvičková pomazánka
Autor: Flora
Potřebujeme: 150g sýru cottage , 90g margarínu, 8 ředkviček, pažitka, sůl a pepř dle chuti

Postup: Ředkvičky nakrájíme nadrobno. Ingredience smícháme a dle chuti dochutíme. Podáváme s nasekanou pažitkou a s opečeným toustem

Koprová pomazánka

Koprová pomazánka
Autor: Flora
Potřebujeme: 120 g kvalitního margarínu, 60 g žervé, 1 lžička citronové kůry, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce petrželky, 1 lžíce kopru, sůl a pepř dle chuti

Postup: Margarín promícháme s žervé, citronovou kůrou a citronovou šťávou. Přidáme najemno nasekanou petrželku a kopr. Podle chuti dochutíme špetkou soli a pepře a dobře promícháme.

Rozmarýnová pomazánka

Rozmarýnová pomazánka
Autor: Flora
Potřebujeme: 120 g margarínu, zhruba 10 ks sušených rajčat, 120 g kozího sýru (pevný, nikoliv roztíratelný), rozmarýn dle chuti, špetka soli a pepře dle chuti

Postup: Rajčata namočíme na 10 minut do teplé vody, aby změkla, poté nakrájíme najemno. Margarín a kozí sýr společně utřeme, přidáme sušená rajčata a najemno nasekaný rozmarýn. V případě potřeby dochutíme jemně solí a pepřem. Pozor – se solí opatrně, kozí sýr je velmi aromatický a slaný sám o sobě.

Fotogalerie
5 fotografií