Přijďte 23. - 25. května 2014 na Pražský hrad do Královské zahrady. Vstupenky v předprodeji o 50 Kč levnější!
Festivalu se účastní vyhlášené pražské a poprvé i regionální TOP restaurace z celostátní ankety Maurerův výběr Grand Restaurant 2014.
• AMADE • ANGUSFARM • AUREOLE • BELLEVUE • BUDDHA-BAR • CAFÉ AMANDINE • FARMA KOŠÍK • FRANCOUZSKÁ RESTAURACE ART NOUVEAU • CHATEAU MCELY, PIANO NOBILE • GRAND CRU RESTAURANT ET BAR • CHATEAU ST. HAVEL • JÍTRAVA APARTMÁN-HOTEL • KOBE • LA BOUCHÉE • NAŠE MASO • NH PRAGUE, IL GIARDINO • SAKURA • SECRET OF RAW • ŠUPINA & ŠUPINKA • U EMY DESTINNOVÉ • U ŠTĚPÁNA • V ZÁTIŠÍ • YASMIN, NOODLES • ZÁMEK LIBLICE • ŽOFÍN GARDEN •
CO NAPŘÍKLAD OCHUTNÁTE A ZA KOLIK?
Chateau Mcely, Piano Nobile:
Treska uzená v zámecké udírně, pomerančový salát s fialkovým dresinkem – 4 Grandy (120 Kč)
Yasmin, Noodles:
Mečoun na grilu (celá ryba před hosty porcovaná), citronový olej a rolovaný švédský chléb - 6 Grandů (180 Kč)
Farma Košík:
Šlehaná jehněčí paštika se šípkovým želé – 4 Grandy (120 Kč)
Bellevue:
Líčka, bůček, křupavé jelítko, jablečné pyré a majoránková omáčka - 6 Grandů (180Kč)
Francouzská restaurace Art Nouveau:
Kotleta ze selátka vyzrálá 40 dní, jablkové kostičky v pomerančovém demi-glace, karotkový crème-fraîche krém – 7 Grandů (210 Kč)
Chateau St. Havel:
Studená třešňová polévka s třešňovým sorbetem ochuceným griotkou, medovým želé a tyčinkou z jarního těsta – 4 Grandy (120 Kč)
MICHELINŠTÍ ŠÉFKUCHAŘI!
Zažijete unikátní Badoit Fine Dining! U společného dlouhého stolu ochutnáte menu od šéfkuchařů oceněných Michelinem či anketou Grand Restaurant. Budou se podávat 3chody, amuse-bouche, vše snoubeno s luxusními alko i nealkoholickými nápoji a profesionální obsluhou. Vařit bude vítěz Badoit Grand Chef 2014 Jan Štěrba, vítězové Grand Restaurant 2013 Petr Fučík, Grand Restaurant 2012 Pavel Sapík, Grand Restaurant 2005 Michal Göth, michelinští chefové Oldřich Sahajdák, Roman Paulus a Riccardo Lucque (držitel Michelin Bib Gourmand).

DOPROVODNÝ PROGRAM
Kenwood Cooking Show, soutěže v čepování piva a pivní degustace, řízené degustace vína, škola vaření s časopisem Apetit, barmanská škola, odpočinková Grand Lehárna Orangina, Ceny české gastronomie a mnoho dalšího.

A CO DĚTI?
Na letošním festivalu ochutnáte tzv. „Ideální školní jídelnu“ a máte možnost zúčastnit se diskuzí s odborníky na téma "zdravá výživa" s interaktivními workshopy. Přímo na místě se mohou děti zúčastnit Dětského činu roku s Whirlpool a sepsat tak svůj příběh o dobrém skutku, který vykonaly. Chybět nebude ani dětský koutek s hravým a edukativním programem.
NÁPOJE
Nealko - Rajec, Evian, Badoit, Orangina, Vinea, Kofola, Ugova čerstvá šťáva. Zahraniční vína od společnosti Premier Wines a domácí vína ze Sdružení slováckých vinařů. Kavárna De'Ĺonghi, Pivovary Lobkowicz a kubánský bar La Casa de la Havana vieja.
DELIKATESY
Manufaktura Blanky Milfaitové, Freshbedýnky – YesFresh, Sklizeno, Bon–Bon, Ugova zmrzlina z čerstvého ovoce, Sedlčanský, Husí játra Filipa Töpfera, Lindt.

Zajištěny jsou velké degustační stany, které poskytnou pohodlí, sezení a skryjí před případným deštěm.
Vstupenky v předprodeji od 1.4. na www.praguefoodfestival.cz za 450 Kč, na místě za 500 Kč.
Video ZDE!
Letošní motto: „Nejezte, nepijte ani nežijte blbě!“