Historie podprsenky

Její předchůdkyní byla šněrovačka, která stejně jako korzet nepřinášela moc pohodlí. Opravdovou první podprsenku vymyslela a nechala si ji patentovat Američanka Mary Jacobová. Korzet jí prosvítal pod šaty, a tak si ji »spíchla« ze dvou kapesníků a stužky. Až v roce 1928 se začaly vyrábět podprsenky různých velikostí košíčků, a o deset let později se objevily i kostice. V roce 1943 vymyslel režisér Howard Huges push-up podprsenku, aby hollywoodská hvězda v jeho snímku Psanec měla plnější dekolt.

Kde se vzala tanga

Tenhle miniaturní kousek vznikl v uvolněných 70. letech v Brazílii. V 90. letech pak nastal jeho boom a ženy na celém světe si vykrojená tanga zamilovaly. Pozor, jejich výběr by se měl řídit tvarem ženského zadečku a šířkou boků. „Silnější či vypracovaná stehna není vhodné schovávat pod krajku, kalhotky s tenkými šňůrkami jsou určené hodně štíhlým ženám,“ radí odbornice Helena Konarovská.

Něco pro muže: Slipy, nebo trenýrky?

Roku 1934 se poprvé objevily trenýrky s větracím otvorem, což pro muže znamenalo revoluci! Ve 30. letech se začaly prosazovat obě variaty pánského prádla. Místo dosavadní šňůrky v pase se začala používat  guma. Momentálně nejpopulárnějším střihem jsou trenýrky-boxerky s nohavičkou, které těsně obepínají zadek a nohy, ale nikde neškrtí a nezařezávají se.

Prádlo očima psycholožky

„Push up podprsenky a stahovací prádlo mohou výrazně ovlivnit pocity člověka. Formující prádlo podporuje příjemnější pocit z vlastního těla, protože podporuje ženské atraktivní křivky. A žena, která je použije, je ráda, že oko diváka ji vidí jako ženu s ladnými ženskými tvary,“ říká psycholožka Radana Rovena.

Na tipy, čím oslníte, ale i v čem se budete cítit dobře, se podívejte do fotogalerie!
Fotogalerie
8 fotografií