Brusinkový punč
Co potřebujete: 1 l džusu brusinka, 2 polévkové lžíce medu, špetka muškátového oříšku, 2 celé skořice, 15 hřebíčků, čerstvě vymačkaná pomerančová šťáva
Postup: V hrnci přivedeme k varu džus smíchaný s medem a hřebíčkem. Potom přidáme ideálně čerstvě nastrouhaný muškátový ořech a 2 trubičky celé skořice. Nakonec dochutíme pomerančovou šťávou a ozdobíme kouskem pomeranče.
Sladká broskev
Co potřebujete: 3/4 l broskvového džusu nebo nálevu z kompotu, 1/4 l 100% pomerančového džusu, 1 polévková lžíce hnědého cukru, 2 celé skořice, 20 hřebíčků, 1 polévková lžíce citronové šťávy
Postup: Smícháme broskvový a 100% pomerančový džus, třtinový cukr a přidáme koření. Za stálého míchání pomalu přivedeme k varu a povaříme přibližně 10 minut. Přimícháme limetovou šťávu, ozdobíme plátkem citronu a můžeme podávat.
Jablečné potěšení
Co potřebujete: 1 l 100% jablko, 15 g vanilkového cukru, 2 polévkové lžíce medu, 1 celá skořice + špetka mleté, 15 hřebíčků, jablko, pomerančová kůra
Postup: Med a vanilkový cukr rozmícháme v džusu a přidáme skořici a měsíček jablíčka. Přivedeme k varu, potom přidáme trochu nastrouhané pomerančové kůry a vaříme dalších 5 minut. Podáváme v čiré sklenici a posypeme mletou skořicí.
Horká vanilka
Co potřebujete: balíček vanilkového pudingu v prášku, 500 ml mléka, 200 ml smetany (alespoň 16 %), med, vanilkový lusk (nebo prášek)
Postup: Puding rozmícháme v mléce a smetaně. Přidáme asi 5 lžic medu, dužinu vydlabanou z naříznutého vanilkového lusku a na mírném ohni za stálého míchání vaříme, až nám začne směs houstnout. Mléčné vanilkové potěšení nalijeme do skleniček a ihned podáváme. Můžeme ozdobit lístkem máty.