1. Děti

Nedokážete se kvůli zlatíčkám ve vedlejším pokoji uvolnit a sex odbýváte stylem „Hlavně rychle a potichu“? Je na čase s tím něco dělat! Požádejte babičky a alespoň dvakrát do měsíce jim ratolesti svěřte na noc.

2. Tchyně

Společné soužití s matkou partnera (obzvášť když od vás neustále něco potřebuje a nerespektuje vaše soukromí) dokáže udělat ze sexuálního života peklo. Popřemýšlejte o jiném řešení bydlení nebo si s tchyní důrazně promluvte.

3. Stres

Jestli jste psychicky pod tlakem, nejspíš si svoje starosti s sebou berete i do postele. Je prokázané, že stres je zaručeným zabijákem sexu. Zkuste zvolnit tempo, víc relaxujte a jestli si s problémy nevíte rady, využijte pomoc psychologa nebo psychoterapeuta.

4. Únava

V práci vás šéf bombarduje úkoly a doma máte tolik povinností, že večer usnete jako špalek? Zkuste si promluvit s nadřízeným, třeba může část práce převést na kolegy. Doma požádejte partnera, aby vám víc pomáhal.

5. Televize

Sexuologové se shodují na tom, že televize do ložnice nepatří. Udělejte si z ložnice posvátné místo, kde odpočíváte a milujete se. Nekonečná telenovela tak nebude mít šanci ohrozit váš milostný život.

Děťátko v ložnici rodičůna? Zapomeňte na soukromí!
Autor: profimedia.cz

6. Vytahané tepláky

Není potřeba strojit se doma do nepohodlných šatů, ale i domácí oděv by měl být čistý a měl by vám padnout. V ušmudlaných teplákách s rozkrokem u kolen na vás partner chuť nejspíš nedostane.

7. Odér

Málo co dokáže spolehlivě odradit od erotických hrátek jako páchnoucí podpaždí, zapařené nohy nebo dech po cibuli a česneku. Dodržujte hygienu, používejte deodoranty, spreje do bot, ústní vodu a žvýkačky.

8. Špinavé nádobí

Pánové, ruku na srdce. Stále ještě vás překvapí, když partnerka nemá náladu na sex, protože ve dřezu je hora špinavých talířů, jedna kopa prádla čeká na vyžehlení a druhá na vyprání?Když ale ženě doma pomůžete, možná vás za to pěkně odmění.

9. Problémy s prostatou

Nemusejí znamenat jen časté močení, ale i konec sexu. Chuť a nálada u mužů mizí, přidávají se potíže s erekcí a parterka je nespokojená. Tady pomůže včasná návštěva urologa.

10. Sousedé

Neodbytní sousedé, kteří poslouchají každý váš vzdech, dokáží pěkně naštvat
Autor: profimedia.cz
Bojíte se, aby vás neslyšeli a neměli nemístné poznámky? Zavřete okenice a pokud nemůžete ztlumit hlasité projevy, použijte roubík nebo zabořte hlavu do polštáře.

11. Chlupy

Huňatý porost není sexy, ať už se vyskytuje v podpaždí nebo na přirození. Používejte žiletku nebo strojek a pravidelně zastřihávejte.

12. Bolest

Ať už vás trápí zkažený zub, natažený sval nebo vám třeští hlava, na milostné radovánky nejspíš nebudete mít chuť. Partner by to měl respektovat. Mimochodem, víte, že líbání, mazlení a hlazení se do sexu taky počítá?

13. Špeky

Kdo není spokojený s figurou a neustále řeší faldy na břiše, nejspíš si sex moc neužije. Zkuste se nad to buď povznést a dokažte, že jste v sexu nepřekonatelní i s kily navíc, nebo prostě zhasněte.

14. Mobil

Neustálé zvonění telefonu je pěkně otravné
Autor: profimedia.cz
Není nic horšího, než když vás při milostných hrách vyruší protivné zvonění. „Nevolá náhodou šéf? Nebo si babička zase zabouchla klíče?“ Stop. Mobil nechte ve vedlejší místnosti, nebo alepsoň nastavte tichý režim bez vibrací.

15. Srovnávání s »ex«

Předhazuje vám drahá polovička, že Pavel měl lepší výbavičku nebo že Marie byla při chuti i několikrát za noc? Klidně mu/jí omlaťte polštář o hlavu a trucujte. Takové věci se nahlas neříkají.

16. Střevní potíže

Průjem, zácpa, nadýmání i pocit plného žaludku po vydatné večeři způsobí, že se necítíme zrovna přitažliví a skotačení v peřinách si raději necháme ujít. Partner by to měl pochopit a počkat, až budete zase ve své kůži.

17. Finanční problémy

Pokud jste v tíživé rodinné situaci, kdy nemáte peněz nazbyt, nejspíš se u vás finance často řeší dost možná i v posteli. Zkuste si vzít předsevzetí, že toto téma bude ve vaší ložnici tabu.

18. Pohlavní choroby

K tomu není co dodat. Kdo si chce dopřávat sex, měl by být zdravý. Nepodceňujte ochranu a v případě podezření upalujte k lékaři.

19. Alkohol

Alkohol milostným hrátkám příliš nepřidá
Autor: profimedia.cz
Když to s ním přeženete, dopadne to špatně. Buď nebudete sexuální akce vůbec schopní, nebo budete tak namol, že to váš možný sexuální objekt odradí.

20. Seprané spodní prádlo

Ve slipech s kačerem nebo zapraných bombarďácích ho/ji možná natolik vyděsíte, že k dalšímu svlékání už nedojde. Ošklivé spodky patří nekompromisně do koše!

21. Předehra, která stojí za nic

Pokud se vás partner dotýká tak, že usnete ještě dřív, než vůbec něco začne, je na čase si promluvit. Nestyďte se a naplno řekněte, co se vám líbí a co vás naopak vůbec nebere.

22. Dotěrnost

Přílišnou dychtivostí, žadoněním o sex a strháváním svršků z partnera kdykoliv se ocitnete sami, si vysloužíte přezdívku sexuálního loudila nebo nymfomanky.

23. Zdrobněliny a šišlání

Vážně si myslíte, že oslovení „medvídek“, „kulíšek“, „pupíček“ nebo „myšička“ je sexy?

24. Plánování dětí

Chce s vámi partnerka spát, jen když má ovulaci, pečlivě počítá plodné dny a měři si teplotu vaginy? Vysvětlete jí, že tohle už není sex, ale práce spojená s výrobou potomků.

25. Výčitky

Zase si nepřivrtal poličku? Proč pořád vaříš blafy? Pokud si navzájem stále něco vyčítáte, nedivte se, že je váš sexuální život na bodu mrazu.

26. Žárlivost

Jestli děláte partnerovi neustále žárlivé scény, možná je na čase vyhledat psychologa. Ten vám pomůže naučit se ovládat emoce a najde i příčinu vašeho chování. Kdo žárlí, má obvykle nízké sebevědomí a to není sexy.

27. Domácí mazlíčci

Pes v posteli není pro vášeň zrovna to pravé
Autor: profimedia.cz
Vyjící pes, dožadující se vaší pozornosti, nebo kočka drásající se na kliku od dveří ložnice se s příjemným sexuálním poržitkem moc neslučuje. Zabavte mazlíčka hračkou nebo pamlskem.

28. Odlišné názory

Váš partner to má rád večer, vy ráno. On by se chtěl milovat dvakrát denně, vám to stačí jednou za 14 dní. Dohodnout se na kompromisu nebude lehké, ale jestli se máte opravdu rádi, zkuste si vyjít vstříc. V opačném případě vyměňte partnera, jinak budete oba věčně nespokojení.

29. Antikoncepce

Odmítá partner před každým stykem kondom?Zbytečně se nehádejte a raději se běžte poradit s gynekologem, možností antikoncepce je dnes spousta.

30. Manžel/manželka

K tomu není co dodat...