Třetí ročník festivalu na téma chuť podzimu běží od včerejšího dne až do 4. listopadu. Návštěvníci budou moci ochutnat podzimní speciality v neobvyklých úpravách a kombinacích.
Zatímco minulý rok se speciální menu servírovala ve čtyřech městech, letos je jich už sedm – Praha, Brno, Český Krumlov, Pardubice, Mělník, Beroun a Tuchoměřice. Festival se nekoná na jednom místě, ale hned v šestnácti restauracích, které si pro hosty připravily speciální tříchodová menu za cenu 290 a 390 Kč.
„Loni měla největší úspěch zvěřina. Není proto žádným překvapením, že ji tentokrát do svého menu zařadily téměř všechny podniky,“ říká k nabídce Pavel Suchánek, ředitel rezervačního systému Alakarte.cz.
Můžete si tak pochutnat například na špikované mořené kančí kýtě se šípkovou omáčkou, do růžova pečeném hřbetu z muflona na másle a čerstvém tymiánu nebo jemné zvěřinové paštice s vlašskými ořechy a brusinkovou omáčkou.
Ve festivalové nabídce najdete i spousta sezónní zeleniny a ovoce, které k podzimu neodmyslitelně patří. Nešetřil s nimi ani šéfkuchař Pizzerie Latrán v Českém Krumlově, Otakar Müller: „Z kořenové zeleniny jsem použil mrkev, petržel, dýni, celer a řapíkatý celer. Z ovoce pak čerstvé i sušené hrušky a švestky. Rád se při vaření nechávám inspirovat na trzích a v obchodech, kde vybírám ty nejkvalitnější suroviny.“
Na své si přijdou i milovníci sladkých pokrmů, například v pražské restauraci U modré kachničky můžete ochutnat bramborové knedlíky plněné švestkami a sypané mákem a škvarečky.
Tady si pochutnáte:
* Ambroisie Caffé Restaurant, Praha
* Amade Restaurant, Praha
* Auberge de Provence, Tuchoměřice
* Bibita Nuova, Praha
* Chateau St. Havel, Praha
* Hlučná samota, Praha
* Noem Arch Restaurant, Brno
* Pizzerie Latrán, Český Krumlov
* Renommé Restaurant, Praha
* Restaurant MOOD, Praha
* Restaurace u sv. Václava, Mělník
* Restaurace Rybárna, Pardubice
* Sosta Restaurant, Beroun
* U Emy Destinnové, Praha
* U Modré kachničky II, Praha
* Restaurant Valoria, Brno