Jste dlouho v práci? Nemůžete tahat těžké balíky vod a kartony džusů nebo mlék? Nestíháte nákupy, nebo vás prostě nebaví tlačit se u regálů a front? Tesco přichází jako první ve střední Evropě s novinkou - internetový obchod s dovážkou zboží. „Stačí se zaregistrovat na našich webových stránkách www.itesco.cz, pak si v klidu vybrat z 20 tisíc druhů zboží a ve stanovený čas si nákup převzít,“ vysvětlil manažer projektu internetového nakupování Jan Koutný a dodal: „V nabídce jsou potraviny, drogerie, dětský sortiment a drobné kancelářské potřeby. Zboží je shodné s nabídkou v kamenných obchodech za stejné ceny včetně toho v akcích.“ Nejbližší termín závozu je druhý den, to ale musíte stihnout objednávku do půlnoci. Dováží se pak od 10 do 22 hodin.

Jediné, co zaplatíte navíc, je manipulační poplatek, který obsahuje i dopravné. „Pokud bude zákazník platit kartou přes internet je poplatek 99 Kč. Může také zaplatit kartou na přenosném terminálu u řidiče. Poplatek pak činí 119 Kč. Je konečný pro Prahu i okolí,“ dodal Koutný.

Tato služba je zatím dostupná v hlavním městě a přilehlých obcích zhruba do 40 minut dojezdové vzdálenosti. Zda do oblasti spadáte, rozhoduje vaše PSČ, které navolíte hned v úvodu objednávky. Pokud jej nenaleznete, tak tuto službu využít nemůžete. Zatím.

Co je dobré vědět

* Nákup si můžete nechat dovézt defacto kamkoliv – domů, do práce, k příbuzným... stačí zadat adresu, kterou lze před každým nákupem měnit.

* Nákup, který chcete mít doma druhý den, musíte stihnout zadat do půlnoci.

* Nakupovat můžete nonstop sedm dní v týdnu.

* Z nabídky na on-line lze vybrat cokoliv, nelze si objednat např. kolo – nevešlo by se do přepravky, proto také na on-line v nabídce nefiguruje.

* Je možné si objednat a dovézt jak jeden zubní kartáček, tak nákup pro 20 lidí na týden. Jediné omezení je max. 21 položek jednoho druhu zboží.

* Nákup může převzít pouze osoba starší 18 let (mezi zbožím totiž může být alkohol nebo cigarety, které se mladistvým nesmí prodávat).

* Pokud si v objednaném termínu z neplánovaných důvodů nemůžete nákup převzít, situaci vyřešte na zákaznické lince: 800 222 555.Tam volejte i v případě, že dodávka v termínu nedorazila.

* Při převzetí si zboží zkontrolujte, shledáte-li závady (nevyhovující zboží, prasklá vejce, nebo jste si koupi výrobku prostě rozmysleli) můžete je vrátit, nebudou účtovány.

* Na nákup se vztahuje klasická reklamace jako při koupi v kamenném obchodě.

Vznikla nová profese – vychystávač!

Kvůli novince muselo Tesco vymyslet i nové pracovní pozice. Jednou z nich je tzv. Vychystávač, což je vlastně pracovník, který nakupuje objednané zboží. „Zjistili jsme, že průměrný nákup trvá našem personálu zhruba 12 minut, to je podstatně méně, než jak dlouho by strávil zákazník nákupem sám,“ uvedl manažer projektu internetového nakupování Jan Koutný.

Fotogalerie
9 fotografií