Pozor na možné komplikace!

Poúrazové stavy a pooperační rány obvykle doprovázejí otoky, krevní výrony a podlitiny, které mohou zpomalovat hojení a jsou také jednou z příčin bolesti. Závažnou komplikací rány bývají různé infekce, které se do ní mohou dostat – pak je zpravidla nezbytné nasadit antibiotika. Každá rána se hojí jizvou. Pro výsledný kosmetický efekt operace by měla být pooperační jizva co možná nejmenší. To je velmi důležité především u plastických operací.

Enzymy pomáhají při hojení ran

Nezastupitelné místo v procesu hojení ran patří proteolytickým enzymům (enzymům štěpícím bílkoviny), které má každý z nás ve svém těle. Usměrňují průběh zánětu tak, aby proběhl co nejúčelněji a nejrychleji. V některých situacích, ke kterým patří také stavy po úrazech a operační zákroky, tyto tělu vlastní enzymy už k rychlému zhojení rány nestačí. Je proto vhodné je podpořit dodáním obdobných enzymů zvenčí prostřednictvím léků systémové enzymoterapie. Nejznámějším z nich je Wobenzym, který si lidé ve světě kupují už přes čtyřicet let.

Wobenzym – účinná pomoc po úrazech a operacích

Podpůrná léčba Wobenzymem urychluje vstřebávání otoků, krevních výronů a podlitin a zmírňuje bolest. Zkracuje dobu hojení, posiluje oslabenou imunitu a omezuje výskyt poúrazových a pooperačních komplikací, jako je hnisání rány apod. Díky působení Wobenzymu dochází k tvorbě menší jizvy. Pokud se při léčení pooperační rány podávají antibiotika, enzymy ve Wobenzymu podporují průnik antibiotik do tkání a tím zvyšují účinek léčby. Nejlepšího účinku dosáhneme, začneme-li užívat Wobenzym co nejdříve po úrazu či operaci, samozřejmě po předchozí konzultaci s ošetřujícím lékařem.

Více informací na www.wobenzym.cz

Wobenzym je tradičním lékem z přírodních zdrojů k vnitřnímu užití. Čtěte pečlivě příbalovou informaci.

Autor: MP