Úředníci nabídnou horníkům konkrétní informace a rady, jak postupovat, ještě před tím, než opravdu dostanou výpověď. Horníci se tak budou moct připravit na to, co je čeká a naplánovat si vše dopředu.

„Probereme s nimi jejich možnosti, schopnosti a znalosti,“ uvádí ředitelka ostravského úřadu práce Yvona Jungová. „Pomůžeme jim například s výběrem vhodného rekvalifikačního kurzu či je provedeme nabídkou pracovních míst, která budou v jejich případě přicházet v úvahu,“ vypočítává ředitelka. Kromě toho dostanou podle ní horníci také informace o sociálních dávkách i o tom, co všechno musí splnit, aby na ně dosáhli. „Zkrátka uděláme vše proto, abychom zvýšili jejich šance na trhu práce,“ dodává ředitelka Jungová.

Propouštění drtí severní Moravu

Hromadné propouštění v Dole Paskov se podle informací úřadu práce dotkne 2 500 lidí. Nejvíce z nich – téměř polovina – pochází z okresu Frýdek Místek. Další jsou pak z Ostravy a Karviné. K propouštění ale nedojde ze dne na den. Přesto silně ovlivní místní trh práce. Jde přitom o oblast s vysokou nezaměstnaností. V současnosti je bez práce celkem 83 854 obyvatel Moravskoslezského kraje.

Jak havířům pomůže stát?

Možností, jak může pomoct stát, je hned několik.

* Veřejně prospěšné práce

Obce i zaměstnavatelé můžou horníkům nabídnout veřejně prospěšné práce. O co by šlo? Pomáhali by například s odstraňováním škod po živelných katastrofách, úpravách a opravách veřejného majetku, údržbě veřejných budov a dalších pracích. Vydělaly by na tom obě strany. Horníci by měli práci, obce a firmy zase nedostatkové pracanty. A úřad práce by na to poskytl finanční příspěvek 

* Pomoc státním firmám

Novinkou, kterou chystá úřad práce, by měla být pomoc státním firmám. Výhledově by v nich mohlo najít novou práci až 15 tisíc lidí. „Oslovili jsme 22 podniků se státní účastí a nabídli jim pomocnou ruku prostřednictvím využití umístění uchazečů o zaměstnání na vedlejší pracovní poměr nebo společensky účelná pracovní místa,“ říká generální ředitelka Úřadu práce ČR Marie Bílková.

* Poradenství a rekvalifikace

Pracovníci Úřadu práce poskytnou uchazečům jak profesní poradenství, tak i možnost rekvalifikace. Jednoduše řečeno, nasměrují zájemce tak, aby si vybrali takový obor, ve kterém pak najdou uplatnění.

* Podpora vytváření nových míst

Zaměstnavatelé, kteří se rozhodnou vytvořit tzv. společensky účelná pracovní místa, na ně můžou dostat od úřadu práce příspěvek na mzdu jednoho zaměstnance až do výše 15 tisíc Kč. Peníze ale budou dostávat maximálně dvanáct měsíců. Firma, která ale chce místo zřídit, musí prokázat bezdlužnost a musí přijmout  obtížně umístitelného uchazeče na trhu práce. Vzhledem ke kritické situace ale může úřad práce podmínky zmírnit.

Co je hromadné propuštění?

Mobilní pracoviště pro horníky, vyčlenění úředníci a informace až »pod nos«. To jsou výhody, které horníky čekají. Nejde  o nic neobvyklého, ale o běžnou praxi, kterou úřad práce využívá vždy při hromadném propouštění. O to se přitom jedná vždycky, když dostane ve firmě s 20 až 100 zaměstnanci výpověď minimálně 10 lidí. V podniku se 101 až 300 pracovníky aspoň desetina zaměstnanců a ve společnosti s více než 300 zaměstnanci minimálně 30 lidí.