V pátek a v sobotu zpívalo koledy nakupujícím na 200 demonstrantů v nejrušnějších ulicích někdejší britské kolonie Hongkongu, který v roce 1997 přešel pod čínskou správu. Někteří zpěváci drželi v rukou žluté deštníky, které se staly symbolem prodemokratického hnutí, když se jimi protestující bránili proti pepřovému spreji policistů.

"Všichni mají zranění na hlavě a zakrvácené končetiny," notovali protestující v kantonštině na melodii koledy O Come All Ye Faithful, která patří v anglicky mluvících zemích k velmi populárním. "Zlí policisté vztekle máchají obušky, doufají že zabijí pár chodců!"

Nápěv další anglické koledy Hark the Herald Angels Sing použili demonstranti, aby sdělili, jak byli obyvatelé Hongkongu rozhořčení omezením volebního práva ze strany Pekingu. Zároveň vyzývali veřejnost, aby se vzepřela Komunistické straně Číny.

Zpěv koled v ulicích zorganizovala politicky aktivní křesťanská církev Narrow Church. Zpěváky obezřetně sledovala asi stovka policistů, kteří ale nijak nezasahovali, až na občasná upozornění, aby demonstranti zůstali na chodníku a neblokovali dopravu.

"Chtěli jsme zvednout morálku a připomenout lidem, že prodemokratické demonstrace stále pokračují," prohlásil Tam Tak-chi, duchovní církve Narrow Church. Vměšování Pekingu do záležitostí Hongkongu se "bude v příštích rocích jen zhoršovat... takže musíme vyvíjet přímý tlak na úřady", dodal.

Od ukončení 79denní okupace některých lokalit v centru Hongkongu aktivisté zorganizovali několik nečekaných blokád ulic a pokusili se také přechodně blokovat luxusní obchody s módou, které si oblíbili turisté z pevninské Číny.

Další akce se připravují na Boží hod, kdy oblíbená zpěvačka Denise Hoová, která se již dříve účastnila protestů, pomůže uspořádat zpívání koled na třech významných místech v Hongkongu, jež byly okupovány demonstranty.