Jiřina Jirásková, měla zlou předtuchu, pocit, že by se letošních Vánoc nemusela dožít. Slavila je proto předčasně s Lucií Bílou. „Jiřince bych snesla modré z nebe a taky se o to snažím,“ přiznala Bílá. „Udělaly jsme si už i společné Vánoce se stromečkem, řízkem a bramborovým salátem,“ svěřila se Blesku zpěvačka ještě před vánočními svátky.

Ani nevím, proč mě má tak ráda

U jedné z posledních návštěv u Jiráskové byl i Blesk. „Koukněte, všechny tyhle drahé pugéty mám od Lucky Bílé. Ani nevím, proč mě má ta holka tak ráda. Teď, jak tu byla naposledy, mi přinesla svoji novou desku, a s krásným věnováním… Čtěte,“ pobízela Jiřina. „Otočte se. Víte, co to je? To mi Lucka přinesla s tím cédéčkem…“ ukazovala na CD přehrávač. „Jiřinko, to abyste si tu její desku mohla pustit,“ říkáme. „Aha, tak mě to ale musíte naučit,“ zareagovala Jirásková.

Bílá truchlí: Cítila jsem, že konec přijde

Stav Jiřiny Jiráskové se však den ode dne zhoršoval. A jen pár dní před svou smrtí si dokonce pohrávala s myšlenkou, že si sama sáhne na život.

Svých kamarádů se ptala, kolik si má vzít prášků, aby se už ráno neprobudila. V pondělí 7. ledna pak kolem 13:45 hodin zemřela. Milovaná herečka naposledy vydechla, tělo podlehlo selhání orgánů.

Slavice Lucie Bílá navštívila Jiráskovou naposledy v pátek odpoledne. Z téhle návštěvy také pochází jejich poslední společné foto. Nyní může zpěvačka již jen truchlit. "S Jiřinkou nám odešla opravdová legenda, kterou nikdy v životě už nikdo nenahradí. Cítila jsem to. Proto jsem jí udělala předčasné Vánoce a když potřebovala, tak jsem se vžila i do role kadeřnice. Byl to můj lidský vzor, nemluvě o tom, že i profesní. Cítím se teď bez ní nějak sama," říká Bílá.

O velkém tajemství a přání, které měla Jiřina Jirásková krátce před smrtí, čtěte v zítřejším Blesku.

Fotogalerie
4 fotografie