Jen co Macurovi, který Bartošovou do Itálie unesl, spadl kámen ze srdce, že Rychtář vzdal svou detektivní práci a vrací se do Čech sám, na záda mu teď bude nejspíš dýchat Ivetin bývalý přítel Domenico Martucci.

Už jsem na trajektu směr Sardinie a mám pocit, že to bude zase komedie. P.S., pátrání je už odvoláno,“ vzkázal Martucci na svém profilu na sociální síti s tím, že jeho mise v Čechách skončila. Zřejmě tedy poukazuje na to, že je možné, že se s ním Iveta spojí a italská honba za Džambulkou začne nanovo. Tentokrát však bude Macura prchat před Martuccim a to nebude jen tak. Přece jenom je hrabě na domácím území.

Otázkou však zůstává, proč se Martucci, který bydlí na jihu Itálie ve městě Gargano, vydal právě na ostrov Sardinie. Je to další stopa k nalezení Ivety Bartošové? Už jednou se Martucci nabídl, že Ivetě a Macurovi zaplatí cestu a pobyt na ostrově Elba, kde by se „ukryli“ před Rychtářem. Je tedy dost možné, že tentokrát se Domenico spojil s Ivetou a nabídl jim azyl na Sardinii.

Iveta zřejmě svému italskému expříteli důvěřuje, protože už prosila o pomoc jeho rodiče. Zřejmě by se ráda ukotvila na jejich zámku, kde se s Martuccim ukrývala při jejich italské odysee před dvěma lety. Rychtář ji tam také hledal. Na zámecké dveře dokonce klepal, bohužel nikdo neotevřel. Iveta tak i nadále zůstává napospas falešnému spasiteli Macurovi..

Fotogalerie
6 fotografií