Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

To »NEJ« z Cannes: Protesty kvůli Deppovi, modrá rebelka Mirrenová a Uma ladila s kobercem

/
  • Mirrenová na premiéře Deppova filmu podpořila Heardovou.
    17. května 2023 ● 16:15

    Filmový festival v Cannes už je v plném proudu! Za sebou už má první skandály, rozepře mezi přítomnými i extravagantní róby. Mrkněte, jak to aktuálně vypadá na francouzské riviéře.

  • 1.

    Elegantní úvod

    Přehlídku oficiálně zahájila francouzská herečka Chiara Mastroianniová (50). Na úvod filmového svátku vyzvala ke „svobodě odvážit se, představovat si a tvořit“. Letošní soutěžní snímky podle ní budou budit emoce.

    Slova se následně chopil letošní předseda poroty, švédský režisér Ruben Östlund (49), jenž loni zvítězil se svým snímkem Trojúhelník smutku. Ten vzdal hold kinematografii, kterou postavil do kontrastu s internetovými algoritmy, jež diváka přesměrovávají ke stejným typům „obsahu“, zatímco v kině se podle něj „dá přemýšlet“.

  • 2.

    Kontroverzní Depp

    Největší debaty zatím letos budí právě zahajovací film s Deppem (59) v hlavní roli. Proti jeho uvedení na prestižním festivalu protestovali příznivci jeho exmanželky Amber Heardové (37), se kterou Depp vedl soudní pře kvůli obvinění z domácího násilí, i skupina francouzských herců a hereček, podle nichž tím festival říká, že ve Francii „lze beztrestně páchat násilí". Podle pořadatele filmové přehlídky je kritika neopodstatněná.

    Amerického herce navzdory kontroverzím čekaly davy jeho příznivců, před vstupem na červený koberec rozdával autogramy a pózoval pro selfie. Do sálu, kde se konalo slavnostní promítání filmu, vstoupil ruku v ruce s režisérkou Maïwenn (47, vlastním jménem Maïwenn Le Bescová), a následně sklidil potlesk.

  • 3.

    Oceněný Douglas

    Michael Douglas během zahajovacího seriálu převzal čestnou cenu, zatímco z publika přihlížely jeho manželka Catherine Zeta-Jonesová a jejich dcera Carys (20). „Jsem ještě starší než festival,“ zavtipkoval 78letý Douglas poté, co se dočkal vřelých ovací vstoje. „Znamená to pro mě hodně, protože na světě jsou stovky filmových festivalů, ale Cannes je jen jedno. Je to neuvěřitelná pocta,“ dodal.

  • 4.

    Zrenovovaný hotel

    Na celebrity na francouzské riviéře jako každý rok čeká luxusní hotel Carlton Cannes. Letos je nově zrenovovaný, a luxus je tak o to větší...

  • 5.

    Uma Thurmanová se synem

    Americká herečka Uma Thurmanová (53), známá například z krváku Kill Bill, dorazila v doprovodu syna Levona Roana Thurmana-Hawkea (21). Ten jako by jí z oka vypadl! Uma oblékla béžové šaty, které doplnila červeným kabátkem s vlečkou, která ladila s kobercem. Vytvořila si tak rovnou dva looky - jeden s červenou látkou a druhý bez ní.

  • 6.

    Helen Mirrenová

    Helen Mirrenová (77) na premiéře Deppova nového filmu překvapila přítomné novou barvou vlasů! Sladila je totiž s šaty do modra. Pro lepší efekt přidala ještě pár fialových pramínků... Velkou pozornost si ale získal i její vějíř označený hashtagem "worthit", který je mnohými chápán jako podpora Deppovy bývalky Amber Heardové (37). Co na to asi Johnny?

  • 7.

    Catherine Deneuveová

    Nechyběla ani legenda francouzského filmu Catherine Deneuveová (79), která všem dokázala, že i těsně před osmdesátkou vypadá stále fantasticky! Catherine patřila mezi osobnosti, které se během zahajovacího ceremoniálu dostaly na podium. Za mikrofonem vzdala hold Ukrajině.

  • 8.

    Elle Fanningová

    Americká herečka Elle Fanninová (25) vynesla honosnou róbu značky Alexander McQueen. Béžové šaty s vlečkou a bohatě zdobeným živůtkem doplnila elegantním drdolem.

  • 9.

    Cindy Brunová

    Francouzská modelka Cindy Brunová (28) vsadila na trochu mužnější look a dorazila ve značně over-sized šedém obleku.

     

  • 10.

    Naomi Campbellová

    Naomi Campbellová (52) zazářila v retro šatech ve stylu 70. let značky Celine. Pro větší styl si na oči nasadila velké sluneční brýle s bílými obroučkami.

  • 11.

    Araya Hargateová

    Jednu z nejvýraznějších rób vynesla thajská herečka a moderátorka Araya Hargateová (41). Vedle ní se na koberec skoro nikdo nevešel! Za modelem stál módní dům Jean Paul Gaultier.

  • 12.

    Alessandra Ambrosiová

    Modelka Alessandra Ambrosiová (42) zvolila netradiční lesklý model s velkým výstřihem a jemnou kapucí. Odvážné šaty si musela dobře hlídat!

  • 13.

    Victoria Bonyová

    Ruská herečka Victoria Bonyová (43) se inspirovala v ptačí říši! Z opeřených rukávů měla jakási křidélka, kterými na přítomné mávala.

  • 14.

    Frédérique Belová

    Také francouzská kráska Frédérique Belová (48) vsadila na výrazné rukávy. Nabíraný tyl zdobily postavičky baletek, a rukáv tak byl v podstatě i sukní. Akorát nohy se někam ztratily.

  • 15.

    Galerie

    Na všechny fotografie se podívejte do naší galerie.

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Red carpet v Cannes: Sorry Bello, letos nejvíc zazářily dámy s šedinami. Profimedia

    Fotogalerie
    354 fotografií

     

     

     

     

     

     

     

     

Články odjinud

Dnešní horoskopy