Herec a ředitel slovenského Starého divadla Karola Spišáka v Nitře Martin Kusenda se rozhodl pomoci přetíženým zdravotníkům a vrhl se jako dobrovolník do nitranské nemocnice.

Podle informací slovenského deníku Nový Čas Kusenda chvíli po skončení základní vojenské služby pracoval v nitranské nemocnici a v záloze má i certifikát Červeného kříže jako ošetřovatel a sanitář. Zkušenost z minulosti ho pak dovedla k tomu, že se přihlásil jako dobrovolník na covidové oddělení. Ačkoli tam sám riskuje nákazu, rád by tam prý zůstal alespoň do konce roku. 

„V oku tornáda. První noční službu na covidové ambulanci v NSP v Nitře mám za sebou. V době tornáda plného zloby, lží a osočování jsem byl na místě, kde vládne lidskost, ochota, profesionalita a soudržnost. Bez rozdílů. Mnozí by se sem měli přijít naučit, co vlastně znamená veřejná služba,“ informoval své fanoušky na sociálních sítích 9. prosince. 

Kusenda poděkoval tamním sestrám, lékařům, zdravotníkům i vojákům za jejich profesionální přístup. „Do takových služeb, s takovými lidmi se člověk jistým způsobem i těší,“ popsal s tím, že věří, že dobrovolníků v nemocnicích bude přibývat. 

„Teď je potřeba každá ruka. Rozhodují skutky, a ne statusy na FB nebo PR články v novinách,“ uvedl.

Takový krok pochopitelně nezůstal bez odezvy ze strany hercových fanoušků. „Sice mě není slyšet, ale tleskám Vám. A děkuji. Velmi. Tenhle Váš počin má v sobě nesmírnou sílu a velkou dávku empatie a lásky,“ chválila ho fanynka Libuška. 

„Ze srdce Vám děkuji! Já tleskám hlavně sestrám, lékařům, zdravotníkům i vojákům. To jsou hrdinové dnešních dní,“ odpověděl jí Kusenda. 

VIDEO: Covid u Haliny Pawlowské: Partner v nemocnici a smrt nejlepšího kamaráda!

Video
Video se připravuje ...

Covid u Haliny Pawlowské: Partner v nemocnici a smrt nejlepšího kamaráda! Markéta Reinischová

Fotogalerie
21 fotografií