Blonďatou krásku objevili lovci talentů v nočním klubu v Düsseldorfu v roce 1987. Rodačka ze severoněmeckého Rheinbergu přitom měla jasně narýsovanou kariéru, měla se stát právničkou v rodinném byznysu, jak přiznala pro magazím The Edit.

„Myslela jsem si, že agenti udělali chybu. Nikdy jsem nepředpokládala, že bych mohla být modelkou. Když mě objevili, myslela jsem si, že si mě spletli s mou kamarádkou. Rok jsem čekala, že si to uvědomí a pošlou mě domů.“

Neposlali. Naopak ji ihned nabídli fotografce Ellen von Unwerthové pro její reklamní zakázku na džíny od magazínu Elle. Poté, co tato světová fotografka Claudii nafotila na titulní stranu, začala tehdy sedmnáctiletá dívka dobývat svět.

Předváděla pro značky jako Guess, Versace, Dior, Dolce&- Gabanna a L’Oréal. Nejšťastnější však byl módní guru Karl Lagerfeld, který o Claudii prohlásil, že je jeho múzou. A právě přehlídka pro Chanel byla pro mladičkou modelku debutem. Karl ji totiž přesvědčil, aby si vyzkoušela molo, a pomohl jí překonat všechny komplexy.

„Přehlídky jsem se zúčastnila jen kvůli Karlovi. On mě nepřestával prosit a pořád o tom mluvil. Říkal mi, ať chodím tak, jak bych chodila normálně po ulici do školy. Abych byla sama sebou. Nikdy jsem si ale neužívala chůzi po mole jako třeba Naomi Campbellová, jsem na to příliš nesmělá,“ přiznala.

„Pokaždé, když jsem byla na molu a vrátila jsem se do šatny, moje podprsenka i kalhotky byly pryč. Museli nám kvůli tomu zaplatit strážné. Fanoušci a fotografové také vyřezávali díry do stanů, kde jsme se převlékaly, aby pořídili lechtivé snímky. A do auta jsme se pak dostaly, jen když nám bodyguardi udělali cestičku davem,“ vzpomínala Claudia na svůj kariérní vrchol.

„Vždy jsem byla vděčná za komplimenty, slávu a bohatství, ale věděla jsem, že tahle kariéra netrvá věčně,“ uvedla kráska s mírami 94-62-91,5, jejíž majetek Forbes odhaduje na 5 miliard Kč.

Přestože se občas ještě Claudia věnuje modelingu, její prioritou je rodina, se kterou žije střídavě v Británii a na Mallorce. Jejím mužem je od roku 2002 britský filmový producent, režisér a scenárista Matthew Vaughn (49), se kterým má tři děti - Caspara (17), Clementine (15) a Cosimu (10). Jejich tváře však ukazuje jen zřídka. Nechce, aby vyrůstaly v záři reflektorů.

Kromě rodiny má modrooká kráska spoustu dalších zájmů. Miluje jízdu na koni, malování, tenis, tanec a čtení, mezi její oblíbené autory patří spisovatelé kritického realismu Ruska, Honoré de Balzac či básník Friedrich Schiller.

I přes veškerý talent a krásu, kterou prezentovala ve více než tisíci magazínech, a to, že je její každoroční kalendář jedním z nejprodávanějších na světě, zůstává německá bohyně skromnou ženou a lidé ji jednoduše milují!

VIDEO: Múza Karla Lagerfelda Denisa Dvořáková: Karl mi bude chybět, je nezastupitelný!

Video
Video se připravuje ...

Múza Karla Lagerfelda Denisa Dvořáková: Karl mi bude chybět, je nezastupitelný! Martin Balcar

Karlova múza

V devadesátých letech nedal na Claudii Schifferovou dopustit jeden z nejuznávanějších a nejvlivnějších světových módních návrhářů druhé poloviny 20. století i prvních dvou desetiletí 21. století Karl Lagerfeld (✝85). Pro něho se blonďatá modrooká dívka stala múzou. „Karl byl kreativní génius s neuvěřitelnými schopnostmi. Sledovat jeho proces a způsob, jakým organizoval vše k dokonalosti, bylo výsadou. Byl to také neuvěřitelný učitel, od kterého jsem se dozvěděla o módě, stylu a důležitosti být sama sebou,“ řekla o Lagerfeldovi Claudia Schifferová, která mu říkala, že je Andy Warhol módy.

Fotogalerie
49 fotografií