Joss Stoneová na svém profilu na sociální síti uveřejnila video, ve kterém má na hlavě a ramenou šátek. Se slzami na krajíčku zde líčí svou složitou situaci. „Věděli jsme, že můj koncert nemůže být veřejný, protože jsem žena, a to je v této zemi nezákonné. Zdá se však, že úřad nevěřil, že bychom předvedli jenom menší privátní show, takže na nás přišli s tím, co nazývají ‚černou listinou‘,“ popisuje plavovlasá hvězda.

„Po dlouhých diskuzích bylo rozhodnuto, že budeme přes noc zadrženi a ráno nás deportují. Samozřejmě jsem z toho naprosto zničená. Tak blízko, a přece tak daleko… Tenhle okamžik mi zlomil srdce,“ štká interpretka hitů You Had Me nebo Right To Be Wrong, která se ve Velké Británii proslavila už jako teenagerka.

„Nechci jít do íránského vězení a ani se nesnažím změnit politiku zemí, které navštěvuji, ale ani nechci ohrozit ostatní lidi,“ vysvětluje, proč se rozhodla ustoupit a nechala se druhý den i se svým hudebním týmem naložit do speciálně připraveného letadla, které je zavezlo zpět do Velké Británie. Írán měl přitom být poslední štací jejího tour.

Přestože se jim prý ve vězení všichni důstojníci íránské policie omlouvali, pocit viny přetrvává spíše v mladé zpěvačce, která před lety vystoupila i v České republice na Colours Of Ostrava. „To my jsme ti, kteří by se měli omlouvat za to, že nemají správně vyplněné všechny potřebné papíry.“ Krátce předtím přitom Stoneová koncertovala v Sýrii a svůj pobyt ve válkou zničené zemi, kde se věnovala i charitativní činnosti, shrnula slovy, že je „opravdu moc šťastná, že nikomu se nic špatného nestalo“.

Fotogalerie
22 fotografií