Americký herec a příležitostný zpěvák naposledy vydechl pouhé tři dny před svými 87. narozeninami. Zemřel v nemocnici Cottage Hospital v Santa Barbaře v Kalifornii. Osudným se mu stala srdeční příhoda vyvolaná trombózou. Smutnou zprávu veřejnosti oznámil životní partner zesnulého, producent Allan Glaser.

Tab Hunter, který se v mládí pyšnil blond kšticí, jiskrným pohledem a mužnou hrudí, byl vždy považován za velkého lamače dívčích srdcí a idola žen. Proto svou homosexualitu herec, populární především v 50. letech, dlouhou dobu tajil. S pravdou vyšel na světlo teprve v roce 2005 po vydání své autobiografie. Dávné spekulace o své lásce k mužům vždy dokázal umlčet různými dohady a aférkami s tehdejšími hvězdami stříbrného plátna.

Zatímco ve filmech měl za partnerky krásky Sophii Loren či Natalii Wood (†43), ve skutečnosti ho přitahovali pánové. Vztah měl údajně s hereckým kolegou Anthonym Perkinsem (†60) a krasobruslařem Ronaldem Roberstsonem (79), menší románky prožil také s tanečníkem Rudolfem Nurejevem (†54) a rakouským hercem Helmutem Bergerem (74).

Kromě herectví se potomek německých přistěhovalců věnoval okrajově i hudbě, nazpíval například předělávku písně Young Love, s níž bodoval v žebříčcích USA i Velké Británie. Část života, kdy neměl moc hereckých příležitostí, prožil ve Francii.

VIDEO: Loni na podzim zemřel i český herec Jaroslav Šmíd (†47) alias Doktor od jezera hrochů: Na pohřbu stál jeho životní partner stranou od rodiny!

 

Fotogalerie
22 fotografií