Phil Collins se vážně zranil po středečním koncertu v Londýně. Zpěvák zakopl o schod ve svém hotelovém pokoji a dopadl přímo na hlavu. „Phill je na tom špatně, má obvázanou hlavu. Je při vědomí a mluví, ale je frustrovaný a rozrušený, protože musel zrušit své koncerty,“ sdělil zdroj ze zpěvákova okolí britskému deníku Daily Mirror.

Collins loni po dlouhé pauze oznámil návrat na hudební scénu. Lídr hudební skupiny Genesis do té doby vydal novou skladbu naposledy v roce 2002 a nebyl na turné od roku 2011. „Přestal jsem pracovat, protože jsem chtěl být jako otec doma. Bohužel, jakmile jsem šel do (hudebního) důchodu, moje rodina se rozpadla. Takže jsem doma nikoho neměl. To vedlo k tomu, že jsem začal pít. Nyní jsem změnil názor. Žiji totiž se svými dětmi, které chtějí, abych pokračoval v tom, co umím,“ vysvětloval tehdy.

V rámci turné Not Dead Yet (Ještě nejsem mrtev) měl naplánováno pětkrát koncertovat v Londýně, a to 4., 5., 7., 8. a 9. června. Další koncerty by pak měly proběhnout 11., 12., 14., 15. a 16. června v Kolíně nad Rýnem a 18., 19., 20., 22. a 23. června v Paříži. Většina je vyprodaná.

Slavný Angličan již po světě prodal více než 100 milionů alb v rámci své sólové kariéry a dalších přes 150 milionů alb s Genesis. V posledních letech vystoupil jen na několika charitativních večerech a skládal písně pro jiné, například pro autory hudební komedie Tarzan.

Collins se připojil ke Genesis v roce 1970 jako bubeník a později nahradil Petera Gabriela jako hlavní vokalista. V 80. letech získal sólový úspěch s řadou hitů jako In The Air Tonight, Against All Odds a Two Hearts, zatímco dál pokračoval jako frontman skupiny Genesis. Získal sedm cen Grammy.

V červnu 2007 koncertoval Phil Collins s Genesis i v Praze.

Video: Gott hlásí návrat: Takhle to vypadalo na jeho červnovém koncertě!

Fotogalerie
11 fotografií