Nově zveřejněné fotografie odhalují, že si Cullinan hrál s mobilem v době, kdy se na jeho profilu na Twitteru objevil post o Emmě Stone, která vyhrála Oscara za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli ve snímku La La Land.

Kdyby se raději soustředil na to, co s obálkou oznamující výhru Stone dělá. Prohodil ji totiž s tou, na níž byl vyhlášena cena za nejlepší film, kterou měl získat snímek Moonlight. Herci Warren Beatty a Faye Dunaway pak po přečtení vítěze nevěděli, co dělat.

Fotogalerie: Večerní róby z Oscarů 2017
135 fotografií

Nakonec po pár zmatených chvilkách vyhlásili za vítěze La La Land. Filmoví tvůrci muzikálu dokonce přišli na pódium a asi tři minuty se z výhry radovali. Pak se ale přišlo na Cullinanův přešlap a oscarové fiasko bylo na světě.

„Cítí se velmi, velmi špatně a hrozně. Je velmi znepokojený z této chyby,“ řekl Variety ředitel společnosti PricewaterhouseCoopers (PwC), která více než 80 let zajišťovala administrativní chod předávání filmových Oscarů Tim Ryan.

„I když mám obavy, doufám, že budeme posuzování i za to, jak rychle jsme zareagovali a přiznali se k chybě,“ dodal. Cullinan se nyní skrývá před světem. Z pozice notáře však stále nebyl sesazen. A to i přesto, že měl tweetování během noci zakázáno.

Oscar 2017: Vše o noci plné filmových hvězd ZDE

Fotogalerie
33 fotografií