Hadid měla sice i pár milionových dluhů, ale ty byly již uhrazeny a tato horentní suma je definitivní částkou, kterou pozůstalí a kamarádi dostanou. Obchodní partner architektky Patrik Schumacher z Německa byl jmenován jako vykonavatel závěti a od Hadid dostal přes 15 milionů korun.

Dalšími vykonavateli se stali neteř Rana Hadid, umělec Brian Clarke a bývalý předseda Serpentine Gallery Peter Palumbo. Architektka se nikdy neprovdala a neměla děti. Bratrovi Haythamu Hadidovi odkázala štědře taktéž 15 milionů. Čtyři neteře získaly dohromady před 52 milionů.

Zaha byla velkorysá, v závěti myslela na desítky lidí. Slávu získala originálními stavbami, které stojí po celé Zemi. Od Saudské Arábie až po Jižní Koreu. Postarala se dokonce i o design Londýnského vodního centra, které bylo postaveno v roce 2012 k příležitosti Olympijských her.

Loni dostala Zaha silný zánět průdušek, se kterým bojovala několik dlouhých dní. Nakonec skončila v nemocnici v americkém Miami. Tam ji postihl infarkt, který uznávaná architektka nepřežila. Nebude však nikdy zapomenuta, jejími stavbami si ji lidé budou připomínat po celé zeměkouli.

Fotogalerie
48 fotografií