Umělkyně, která poutá pozornost bizarními kostýmy, je ale jiný případ než klasické umělé „rychlokvašky“ – písničky si sama píše a oceňuje ji i kritika. Během své kariéry získala šest cen Grammy a prodala přes 100 milionů hudebních nosičů.

Zpěvačka, která se narodila 28. března 1986 jako Stefani Joanne Angelina Germanottaová do italoamerické rodiny, má s popovou hudbou, byť novějšího vydání, dost zkušeností. Než se vydala na sólovou dráhu, uplatnila se jako autorka, její songy zpívala třeba dívčí sestava Pussycat Dolls.

Podepsána je i pod skladbami pro Britney Spearsovou, skupinu New Kids on the Block nebo zpěvačku Fergie. Ve své hudbě mísí taneční pop a elektro-pop, používá i prvky rocku a disco hudby. Proslavila se hned svým debutovým albem The Fame (2008) a úspěšné byly i další její desky.

Celkem vydala čtyři studiová alba a zážitkem jsou i její velkolepé koncerty. O tom se mohli dvakrát přesvědčit i čeští fanoušci. V roce 2010 ve vyprodané O2 areně bylo podle pořadatelů na jejím koncertě přibližně 17 000 diváků, v roce 2014 to bylo 10 000 lidí. Letos získala také Zlatý glóbus za výkon ve snímku American Horror Story: Hotel.

Fotogalerie
59 fotografií