Celý slavnostní večer uváděl herec a komik Chris Rock. A své fanoušky poctivě zásoboval informacemi a snímky ze zákulisí. Díky fotografiím prozradil, jak to vypadá na generální zkoušce a jak probíhají poslední minuty před začátkem přenosu.

 

Ale co herci a herečky? Zejména ti, kteří byli na prestižní cenu nominovaní? Čekání na slavnostní večer v naději, že si ráno možná postaví na poličku vysněnou zlatou sošku, je plné nervozity. Přípravy však spolehlivě vyplní čas. Hlavně herečkám.

Herečka Brie Larson, která si odnesla sošku za nejlepší ženský herecký výkon vsadila na zdravou stravu. Na snídani i oběd se naládovala zeleninou a možná také díky vitaminům v ní vypadala úžasně, když si šla převzít cenu na pódium. 

Highly concentrated breakfast eater. 📸 by @alexandergreenwald

Fotka zveřejněná uživatelem Brie (@brielarson),Úno 28, 2016 v 9:00 PST

 Modelka Heidi Klum nesmí chybět na žádné společenské události. A ani Oscaři nebyli výjimkou. I když přípravě věnovala mnoho času, její šaty snahu vypadat dokonale zcela zničily. Módní kritici byli z její róby totiž v rozpacích.

Sexy herečka Sofia Vergara se na rozdíl od Brie Larson nebála pořádně nadlábnout a ve svých krásných šatech značky Marchesa si dopřála pár oscarových pochutin.

Oscars greenroom💃

Fotka zveřejněná uživatelem Sofia Vergara (@sofiavergara),Úno 28, 2016 v 4:04 PST

Letošní sošku za nejlepší mužský herecký výkon získal KONEČNĚ Leonardo DiCaprio, který už dlouhá léta platí za nejoblíbenějšího herce vůbec a hlavně člověka, který není lhostejný k okolí. Zajímá se o životní prostředí a také pomáhá potřebným. 

Video
Video se připravuje ...

Leonardo DiCaprio má svého prvního Oscara. Fanoušci slavili celou noc! Facebook

S jeho hereckou kolegyní z velkofilmu Titanic Kate Winslet je i po letech stále pojí velmi silné přátelství. To dokazují pokaždé, když se potkají. Oscarový večer byl ale jedním z nejdojemnějších důkazů opravdového přátelství. To, jak se Kate na Lea dívala, když pronášel děkovnou řeč, a jak jí tekly slzy štěstí, mluví za vše.

Roztomilý okamžik předvedly i herečky Charlize Theron a těhotná Emily Blunt. Na rudém koberci se spolu kamarádky objaly a Charlize začala obdivovat těhotenské bříško své kolegyně.

Charlize Theron s Emily Blunt
Autor: EPA, ČTK, Reuters, Instagram.com, Facebook.com

Vítěz zlaté sošky Leonardo DiCaprio se nedružil pouze s kolegyní Kate Winslet. Selfie si pořídil i s kolegou z filmu Revenant Tomem Hardym, který si žádné ocenění neodnesl.

E comunque per me ha vinto #TomHardy e la sua cover molto sobria 😎 #oscars #redcarpet #leonardodicaprio #selfie ❤

Fotka zveřejněná uživatelem Adele ❤ (@adelebivona),Úno 29, 2016 v 1:34 PST

Našli se i tací, kteří chtěli mít sošku větší než ostatní. Například herec Mark Ruffalo, který si zahrál ve vítězném filmu Spotlight, se snažil odtáhnout velkou sochu Oscara, ale byl zastaven místními sekuriťáky. Mark musí být příště víc nenápadný. 

I tried to make off with the big one. Security stopped me. Darn it. #oscars

Zveřejnil(a) Mark Ruffalo dne 28. únor 2016

Video
Video se připravuje ...

Zákulisí Oscarů Instagram

 

Fotogalerie
33 fotografií