Místní policie ho vypátrala v odlehlé vesnici. Arthur se schovával na plantáži za kameny a jedl kokos. Policistům, kteří si pro něj přišli na základě vydaného mezinárodního zatykače, pomohli místní obyvatelé. Arthur nyní čeká v cele na vydání do Velké Británie, k čemuž by mohlo dojít během několika dnů.

Arthur Simpson-Kent je pravděpodobný vrah Sian Blake (†43), která byla pohřešovaná od 13. prosince, kdy ji naposledy viděli její sousedi. Spolu s ní zmizeli i její dva synové Zachary (8) a Amon (4). Policisté našli jejich těla zakopaná na zahradě domu herečky až dvacet dní po vyhlášení pátrání. Arthur Simpson-Kent byl tou dobou už v Ghaně, kam utekl.

Po jeho zatčení si rodina herečky oddychla.Ulevilo se mi. Sice to nic nemění, ale alespoň už ho mají. Samozřejmě nemám radost, protože jsem přišla o svou neteř a prasynovce, ale cítím se teď lépe, když ho našli a konečně se bude zpovídat z toho, co udělal, prohlásila teta Sian Blake.

Arthur Simpson-Kent byl podle exmanželky nebezpečný násilník, který se neštítil vztáhnout ruku ani na děti. „Často kouřil crack, a dokonce ho i prodával. Přemýšlím, zda mají drogy souvislost s tím, co udělal v Anglii,“ řekla The Sun exmanželka pohřešovaného přítele herečky Dominique Deblieux. „Naše manželství byla ztráta času. Nevycházeli jsme spolu a byl ke mně násilný. Také bil svou vlastní dceru Isis. O dceru se jinak vůbec nestaral,“ uvedla. Arthur prý také dlužil asi 40 tisíc liber (přes 1,5 milionu korun) a nechal se od exmanželky vydržovat.

Blake se proslavila rolí v seriálu EastEnders, což je britský nekonečný seriál vysílaný televizí BBC. Celkem se objevila v 56 epizodách. Kromě herectví se věnovala výuce znakového jazyka a tlumočnictví.

Fotogalerie
20 fotografií