Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

HIV a AIDS si nevybírá: Koho ze slavných zabil nechráněný sex?!

/
  • AIDS se objevuje i mezi slavnými osobnostmi.
    17. listopadu 2015 ● 21:28

    Nemoc AIDS a virus HIV si vyžádaly už mnoho obětí. Imunní pochopitelně nejsou ani slavné osobnosti. Naopak, davy fanoušků a fanynek svolných k čemukoli mohou zvyšovat promiskuitu svých idolů a tím i riziko sexuálně přenosných chorob. Přinášíme vám přehled slavných, kteří se v minulosti nakazili smrtícím virem HIV, a vy, abyste je brzy nenásledovali, nezapomeňte – ochrana především!

  • 1.

    Charlie Sheen

    Charlie Sheen
    Autor: Profimedia, ČTK, EPA, Reuters

    Informaci o tom, že by měl být Charlie Sheen HIV pozitivní, přinesl v pondělí americký bulvární časopis National Enquirer. Charlie tuto neradostnou novinu potvrdil osobně v úterý v přímém přenosu ranní show televize NBC. Sám se to prý dozvěděl někdy před čtyřmi lety.

    V krvi má však jen nedetekovatelné množství viru, takže není možné někoho nakazit a jeho imunitní systém zatím pracuje tak, jak má. Jeho lékař veřejnosti potvrdil, že Charlie nemá AIDS.

  • 2.

    Amanda Blake

    Amanda Blake
    Autor: Profimedia.cz

    Slavná americká herečka se nejvíce proslavila rolí zrzavé majitelky salonu ve westernovém seriálu Gonsmoke. Osud se s ní skutečně nemazlil a kvůli kouření onemocněla v roce 1977 rakovinou dutiny ústní. Ta se jí ale osudnou nestala – zemřela v roce 1989 na AIDS, kterým ji pravděpodobně nakazil její čtvrtý manžel.

  • 3.

    Danny Pintauro

    Danny Pintauro
    Autor: Profimedia.cz

    Americká hvězda zveřejnila svůj stav teprve nedávno, ví o něm už ale přes 12 let. Herec z oblíbeného seriálu Who's The Boss se nejprve velmi bál jít s pravdou ven. Nakonec ale převládla touha pomoci jiným. S jeho přiznáním se debata o viru vrátila na veřejnost, kde se po konci velkého rozmachu AIDS na konci 90. let prakticky neobjevovala. Podle vlastních slov se Pintauro nakazil kvůli své někdejší promiskuitě. Teď už se prý k herectví nevrátí. Je šťastně ženatý s Wilem Tabaresem a jeho snem je pracovat pro nadaci Eltona Johna na podporu nemocných AIDS a GLAAD.

  • 4.

    Magic Johnson

    Magic Johnson
    Autor: Profimedia.cz

    Earvin „Magic“ Johnson patří mezi nejúspěšnější světové sportovce všech dob. Pětkrát se se svým týmem Los Angeles Lakers zúčastnil finále NBA, třikrát byl dokonce zvolen nejužitečnějším hráčem celé soutěže. Jeho kariéru ovšem poznamenal virus HIV. Magic patřil mezi několik málo prvních světově proslulých sportovců, kteří nakažení virem veřejně přiznali.

    Naštěstí se však nemoc u Magica nerozjela do kritického stavu, a tak s virem v těle žije již 24 let. To v době jeho přiznání, v roce 1991, mnozí považovali za nemožné. Od té doby napsal Magic Johnson knihu o bezpečném sexu a snaží se ze všech sil pomáhat nemocným AIDS.

  • 5.

    Chuck Panozzo

    Chuck Panozzo
    Autor: Profimedia.cz

    V roce 2001 se baskytarista americké rockové skupiny Styx veřejně přihlásil k homosexuální orientaci a oznámil veřejnosti, že žije s naplno rozjetou nemocí AIDS. Kvůli svému zdravotnímu stavu nemohl absolvovat dlouhá turné s kapelou, a tak obvykle hrál jen jejich začátky a konce. Hudebník v životě porazil také rakovinu prostaty, ale na mysli rozhodně neklesá. Prý se mu díky moderní medicíně vede mnohem lépe.

  • 6.

    Rudolf Nurejev

    Rudolf Nurejev
    Autor: Profimedia.cz

    Legendární baletní tanečník z Ruska Rudolf Nurejev se o své diagnóze dozvěděl v roce 1984. V té době ji však úzkostlivě tajil. Kvůli nemoci a homosexualitě mu totiž mohlo hrozit, že v některých zemích nebude moci vystupovat. V roce 1991 se jeho nemoc začala zhoršovat a za rok se přehoupla do kritického stadia. Fenomenální tanečník zemřel ve věku 54 let na zástavu srdce v důsledku AIDS.

  • 7.

    Rock Hudson

    Rock Hudson
    Autor: Profimedia.cz

    Herec Rock Hudson byl dlouhá léta idolem žen po celém světě. Že ve skutečnosti miloval muže, ze strachu o kariéru raději tajil. Říká se, že byl silně promiskuitní a účastnil se homosexuálních orgií. Kvůli svému životnímu stylu se také pravděpodobně virem nakazil. Než v roce 1985 zemřel, přiznal, že jeho životní láskou byl herec Lee Garlington, se kterým žil v letech 1962–1965. Dožil se věku 60 let.

  • 8.

    Freddie Mercury

    Na AIDS zemřel v roce 1991 také zpěvák skupiny Queen Freddie Mercury.
    Autor: profimedia.cz

    Zpěvák a frontman světoznámé rockové kapely Queen patří mezi nejznámější oběti této nemoci. Dnes už o jeho homosexuální orientaci nikdo nepochybuje, za svého života o ní však na veřejnosti moc nemluvil a raději mlžil. O své diagnóze se dozvěděl už v roce 1987, veřejně ji však přiznal až v roce 1991, shodou okolností pouhých 25 hodin před svou smrtí. Dožil se 45 let.

  • 9.

    Anthony Perkins

    Anthony Perkins
    Autor: Profimedia.cz

    Český divák zná pravděpodobně herce Anthonyho Perkinse hlavně z Hitchcockova filmu Psycho jako Normana Batese. Říká se o něm, že byl ve společnosti žen vždycky nesvůj. O tom, že by mohl být nemocný, měl své tušení několik let, ze strachu před pravdou k němu ale raději nešel. Učinil tak až dva roky před smrtí. Oženil se sice s fotografkou a zplodil s ní dvě děti, v utajení však žil homosexuálním životem. Mezi jeho milence prý měl patřit i baletní tanečník Rudolf Nurejev.

  • 10.

    Robert Reed

    Robert Reed
    Autor: Profimedia.cz

    Robert Reed nikdy veřejně neřekl, že je gay. Po léta vystupoval jako ukázkový otec v seriálu Brady Bunch (1969) a nikoho by ani nenapadlo, že by zrovna on mohl chytit virus HIV. Když na zdravotní komplikace s virem spojené v 59 letech zemřel, veřejnost se teprve o jeho homosexualitě začala dozvídat.

  • 11.

    Tony Richardson

    Tony Richardson
    Autor: Profimedia.cz

    Úspěšný divadelní a filmový režisér a držitel dvou Oscarů Tony Richardson byl bisexuál. O své orientaci ale stejně jako mnoho dalších veřejně nemluvil. Oženil se s herečkou Vanessou Redgrave a měl s ní dvě dcery. Až když se nakazil, oznámil veřejnosti, že ho přitahují také muži. Zemřel ve věku 63 let.

  • 12.

    Michael Jeter

    Michael Jeter
    Autor: Profimedia.cz

    Slavný americký herec se o tom, že je nakažený virem HIV, dozvěděl v roce 1996. O rok později tuto informaci sdílel s veřejností a se svými fanoušky. Svou homosexualitu nikdy neskrýval a už v roce 1995 veřejně přiznal vážný vztah se Seanem Bluem. Zazářil v mnoha legendárních filmech jako Jurský park, Zelená míle, Polární expres nebo Muž bez kůže. Zemřel v roce 2003 na epileptický záchvat ve svých 50 letech.

  • 13.

    Arthur Ashe

    Arthur Ashe
    Autor: Profimedia.cz

    Arthur Ashe byl velmi úspěšný tenista. Dokonce jako první Afroameričan reprezentoval v roce 1963 tým spojených států na Davis Cupu. Že je HIV pozitivní, se dozvěděl v roce 1988, veřejně to však přiznal až v roce 1992. Pouhý rok nato podlehl zápalu plic. Údajně se nakazil krevní transfuzí v nemocnici.

  • 14.

    Isaac Asimov

    Isaac Asimov
    Autor: Profimedia.cz

    Americký spisovatel a vědec se proslavil především na poli science fiction. Jako první přišel se zákony robotiky, kterými se mají roboti řídit. Virem HIV se údajně nakazil krevní tranfuzí po operaci. O jeho diagnóze veřejnost informovala jeho druhá žena Janet O. Jeppson až deset let po jeho smrti. Zemřel v roce 1992 ve věku 71 let.

  • 15.

    Robert Mapplethorpe

    Robert Mapplethorpe
    Autor: Reprofoto Youtube

    Fotograf a umělec Robert Mapplethorpe byl díky své provokativní tvorbě známý po celém světě. Několik let žil s básnířkou a rockovou zpěvačkou Patti Smith. Když si uvědomil, že je gay, jejich vztah sice skončil, zůstali však celoživotními přáteli. Že je HIV pozitivní, se dozvěděl v roce 1986. Následujícího roku zemřel kvůli AIDS jeho životní partner a mecenáš Sam Wagstaff. O dva roky později komplikacím s virem spojeným podlehl i sám Mapplethorpe.

  • 16.

    Eazy-E

    Rapper Eazy-E.
    Autor: Reprofoto Youtube

    Rapper Eric Wright známý pod pseudonymem Eazy-E pocházel z velmi chudých poměrů a promiskuitní byl po celý svůj život. O panictví měl přijít prý už ve dvanácti letech. Promiskuita nejspíš vedla k tomu, že se nakazil virem HIV, který rozvinul v jeho organismu řadu dalších problémů a nakonec ho stál život. Oženil se pouhých dvanáct dní před svou smrtí v roce 1995.

  • 17.

    Liberace

    Liberace
    Autor: Profimedia.cz

    Legendární excentrický pianista Liberace, celým jménem Wladziu Valentino Liberace, se se svou homosexuální orientací netajil. Mezi jeho milence podle jeho partnera patřil i Michael Jackson. Jeho životní láskou však byl Scott Thorson. Veřejně se nikdy ke své homosexuální orientaci nepřiznal, po jeho smrti se o ní však veřejnost dozvěděla. Zemřel v roce 1987 v 67 letech.

  • 18.

    Tom Fogerty

    Tom Fogerty
    Autor: Profimedia.cz

    Člen světoznámé kapely Creedence Clearwater Revival se nakazil virem HIV přes krevní transfuzi v nemocnici. Zemřel v roce 1990 ve věku 48 let na komplikace spojené s tímto virem. Rozvinula se u něj nemoc AIDS a jeho imunitní systém selhal.

     

  • 19.

    Keith Haring

    Keith Haring
    Autor: Profimedia.cz

    Slavný umělec Keith Haring se ke své homosexuální orientaci hlásil otevřeně. Jeho tvorba inspirovaná graffiti ho proslavila především v 80. letech. V roce 1988 mu byl diagnostikován virus HIV a v roce 1990 na jeho následky zemřel.

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 3

akko: Jsi trouba...ty Sem radeji nepis...

(28. 11. 2015 13:23)

mad_max: Alespon jeden slavny cechoslovak Ondrej Nepela

(18. 11. 2015 15:12)

donpadre:  Vesmes samej teplous!Buh je tresta touhle nemoci!

(18. 11. 2015 01:09)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy