Zatímco v 90. letech letěly vychrtlé modelky tipu Twiggy, teď nastala doba, kdy naopak letí děvčata „krev a mléko“, a to pak hlavně ta, která se mohou pochlubit opravdu velkým pozadím.

Nejznámější majitelkou velké zadnice je bezpochyby Kim Kardashian (35), která se velmi ráda svým obrovitým pozadím chlubí. Ale ani její sestra Khloé (31) není pozadu a sociální sítě zásobí fotografiemi, kde svou macatou zadnici vystavuje.

Ale slavné Kardashianky nejsou jediné, které své velké proporce milují a světu je vystavují na odiv. Manželka rappera Ice-T Coco Austin (36), herečka a modelka Blac Chyna (27), rapperka Nicki Minaj (32), modelka Amber Rose (32) nebo slavná tenistka Serena Williams (34). Ty všechny se chlubí fotografiemi, na kterých rády pózují zády k fotoaparátu.

Pokud si ale myslíte, že trend chlubením se některých tělesných anomálii nastal až v dnešní době, pak se pěkně mýlíte. Vystavování větších tělesných přednostní bylo populární už ve viktoriánské Anglii, kdy britský lékař William Dunlop přijel do Londýna spolu se Sarah Baartman. Byl rok 1810 a senzacechtivé britské publikum platilo za to, aby mohlo spatřit ženu, která se chlubila proporcemi, které byly typické pro obyvatele jižní Afriky, zejména pro takzvané steatopygie.

Sarah Baartman se stala naprostou hvězdou a začalo se jí říkat „Hotentotská Venuše“. No, vypadá to, že současné celebrity se jí chtějí vyrovnat. Podívejte se do galerie a najděte pár rozdílů mezi Venuší a třeba Kim Kardashian!

Fotogalerie
14 fotografií