Od sedmi let byla ambasadorkou pro UNICEF, stala se vzorem pro mnohé mladé dívky, cestovala po světě a byla jednou z nejprodávanějších zpěvaček. Mladé hollywoodské hvězdě Seleně Gomez ležel svět u nohou.

V prosinci roku 2013 se Selena chystala na velké turné po Austrálii a Asii, když její koncerty byly z ničeho nic zrušeny. Do cesty jí totiž vstoupila autoimunitní nemoc zvaná lupus a Selena musela neodkladně zahájit léčbu chemoterapií.

Důvody zrušení koncertů byly zamlčeny a média začala spekulovat o tom, že se mladá zpěvačka léčí ze závislosti na drogách.

„Tak moc jsem jim chtěla říct: Nic nevíte. Jsem na chemoterapii. Jste kr…ni,“ promluvila poprvé o těžkých chvílích Selena v magazínu Billboard.

„Úplně jsem se stáhla do ústraní a zůstala jsem v něm, dokud jsem si nebyla jistá, že jsem naprosto v pořádku,“ pokračovala ve vyprávění talentovaná zpěvačka.

Nemoc lupus způsobuje zánět kloubů, kůže, ledvin, mozku či srdce, které mohou být životu nebezpečné. Mezi nejvýraznější symptomy patří vyrážka na obličeji, která se podobá nemoci motýlích křídel.

O těžké nemoci mladičká Selena dlouho mlčela a otevřeně o ní promluvila až nyní pro magazín Billboard, a to v rámci dokončení druhého sólového alba s názvem Revival, které se začne prodávat už tento pátek.  

Fotogalerie
7 fotografií