Letadlo s nesmrtelným hrdinou akčních snímků Terminátor nebo Predátor přistálo v Praze v neděli po sedmé hodině večer. Přistavěná auta s ním okamžitě zamířila do luxusního hotelu Mandarin v centru Prahy, kde bydlí.

Po zhruba hodinovém odpočinku vyrazil na večeři do vyhlášené restaurace Kampa Park, kde telecí svíčková stojí skoro 900 korun a láhev kvalitního růžového šampaňského pořídíte za skoro 4 tisíce. U stolu s výhledem na Vltavu a pamětihodnosti poseděl se svojí přítelkyní Heather, se kterou se sblížili zhruba před třemi lety. Doprovod jim dělal kamarád a ještě skupinka lidí. „Celou dobu se moc dobře bavili. Pochutnávali si na místních specialitách a popíjeli,“ řekl očitý svědek. Když ,Arnie‘ odcházel, s personálem se rozloučil slavnou hláškou z Terminátora ,I'll be back‘.

Po Praze na kole

Schwarzenegger nepatří mezi spáče. „Jedna z mých oblíbených tradic. Projížďka na kole v každém městě po světě je fantastická. Výborné cvičení. A není lepší způsob, jak skloubit zkušenosti, poznat nové místo a setkat se mými fanoušky,“ napsal akční hrdina na sociální síť ze svého nedávného pobytu v Madridu.

V Praze udělal to samé. Hned druhý den ráno ještě s lehce rozespalým výrazem sedli s Heather a kamarádem na zapůjčená kola a vyrazili na vyjížďku historickým městem. Počasí přálo, tak proč ne. Arnold na projížďku oblékl modrou mikinu, pod kterou se mu rýsovaly namakané prsní svaly i pekáč buchet, a modré kraťasy, které zřejmě na cyklotoulky obléká s oblibou. Stejné měl totiž právě na vyjížďce po Madridu.

„Najednou vidím známý obličej a on Schwarzenegger na kole,“ uvedl překvapeně hercův fanoušek. Podle našich informací projel Karlův most, Staroměstské náměstí až na Masarykovo nádraží. Tam se otočil a přes zmíněné náměstí a Kampu se vrátil do hotelu. Zdrželi se ale jen krátce. Rakouský rodák se svojí láskou naskočili hned do auta a odfrčeli do nejbližší kavárny Starbucks na snídani.

Než Arnold přijel do Prahy, stihl ještě krátkou návštěvu na slavném mnichovském Oktoberfestu. Terminátorovi výčepní s radostí přenechal pípu a Arnie si natočil tuplák (i když dost podmírák), ze kterého se s chutí okamžitě napil.

Public service announcement: I'm at Oktoberfest and I'm bringing all of you with me on Snapchat. Add me: ArnoldSchnitzel.

Posted by Arnold Schwarzenegger on 24. září 2015

We are having fun at #Oktoberfest. Don't miss the snapchats, add ArnoldSchnitzel and I'll be your tour guide.

Video zveřejněné uživatelem Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger),Zář 24, 2015 v 10:48 PDT