O Banksyho pravé identitě se spekulovalo už mnohokrát. Kdo by nechtěl pohovořit s nadaným umělcem, nebo si s ním jen potřást rukou. On sám však raději stále zůstává v anonymitě a své jméno sděluje jen úzkému okruhu lidí.

Nejvíce lidí věřilo, že Banksy je Robin Gunningham (38). Ten ale studoval na Cathedral School v britském Bristolu, kde jeden rok studia stojí v přepočtu skoro 350 000 korun. Že by umělec známý svým sociálním cítěním sám pocházel z vyšších vrstev?

Jeden z Robinových přátel ze školy se k záhadě pro britský deník Daily Mail v roce 2011 vyjádřil následovně: "Byl to jeden ze tří lidí v mém ročníku, kteří byli neuvěřitelně talentovaní. Vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby to byl Banksy."

Další teorie zní, že umělcovo pravé jméno je Robin Banks, pochází z Bristolu a jeho rodiče nemají o jeho práci nejmenší tušení. Prý si myslí, že je jen neobvykle úspěšný malíř a dekoratér.

Nejžhavějším podezřelým je nyní správce parkoviště přímo v areálu Banksyho parku Dismaland, který umělec vybudoval inspirován Disneylandem jako svůj velký umělecký projekt. Muž z parkoviště se podobá fotografii, o které se věří, že zachycuje skutečného Banksyho. Byla vyfocena před 11 lety na Jamajce.

Správce má prý dokonce i náušnici ve stejném uchu jako Robin Gunningham. Jeden ze zaměstnanců Dismalandu, který tvrdí, že Banksyho potkal, se podle Daily Mailu na celou teorii se správcem parkoviště dívá takto: " Tohle je přesně něco, co by Banksy udělal."