Ve srovnání s Jožem Pročkem (50) a Jurajem Čurným (49) bylo jasné, že modelka Andrea Verešová bude nejhezčí. Ale že modelka celou soutěž vyhraje, to už tipoval opravdu málokdo. I přes její triumf se vyskytl okamžik, kdy si diváci o modelce pomysleli své a jen nechápavě kroutili hlavami.

Po 38 otázkách modelka s přehledem vedla. Vtom moderátor položil soutěžícím další otázku: „Ve které zemi se nachází Soluň, ze které přišli Cyril a Metoděj?“ Andrea správně odpověděla, že v Řecku. Kdyby to nechala být a neměla potřebu dál dokazovat, že v letopočtech se vyzná, ušetřila by si trapas.

Modelka dokola opakovala, že věrozvěsti přišli na Velkou Moravu v roce 843. Moderátor ji opravil, protože správně je rok 863. To však totálně ignorovala a dál se radovala z toho, jak je chytrá. 

A vyjekla při tom tak, že divákům v publiku leknutím poskočilo srdce. Nechápavě se ohlíželi po sousedech vedle sebe. Hysterka Andrea se hned chytala se za pusu. Jindy tak distingovaná Andrea, která překypuje sebekontrolou, tentokrát ukázala, co v ní ze slovenského temperamentu skutečně je. Vůbec nepobrala, že se spletla, a svůj trapas ve finále ještě zakončila slovy: „Dějepis byl vždy můj!“