Deset let vězení hrozí hollywoodskému krasavci Johnnymu Deppovi. Představitel prohnaného piráta Jacka Sparrowa přicestoval na natáčení dalšího dílu Pirátů z Karibiku i se svými psími miláčky,kteří se jmenují Boo a Pistol. Na tom by nebylo nic špatného, kdyby své mazlíčky nepřivezl do Austrálie.

Nejmenší kontinent má totiž ohledně převozu zvířat přísné zákony a všichni, kteří si k protinožcům chtějí přivézt mazlíčky, musí mít řádná povolení. Ty však Depp ignoroval a dva teriéry přivezl bez nich. Při celní prohlídce pejsky nenahlásil a schoval je do tašky. Tím však rozčílil tamního ministra zemědělství Barnabyho Joyce a ten ho žene k zodpovědnosti před australský soud.

Na Deppovo „pašování“ zvířat by žádný z úřadů nepřišel, kdyby s nimi nezašel ke kadeřnici do psího salonu a nenechal se s jeho majitelkou vyfotit. Ta hned fotografii s hercem a jeho mazlíčky okomentovala na Facebooku slovy: Bylo mi ctí se postarat o dva yorkshirské teriéry Johnnyho Deppa a Amber Heard.“

Deppova ignorance australských zákonů rozzlobila ministra zemědělství Barnabyho Joyce, který prostřednictvím televize herci řekl, ať vezme své dva psy zpět do Kalifornie, nebo je nechá utratit.

Filmová hvězda australského představitele ihned uposlechla a psí smečku poslala zpátky domů i se svou krásnou manželkou Amber Heard. Ta Deppa doprovázela na natáčení již pátého dílu pirátské ságy, který by měl mít premiéru v roce 2017 a jehož celý název zní Piráti z Karibiku: Mrtví muži nemluví.

Australský deník Gold Coast Bulletin informoval, že manželé se neustále hádají, a filmový štáb dokonce herečku vyzval, aby opustila prostory natáčení. Hádky mezi manželi ho neustále narušovaly.

Joyce 25. května Deppův případ předložil před Senátem v Canbeře, kde se jednalo o trestu. Jednání Senát uzavřel s tím, že Depp závažně porušil zákon a hrozí mu tak desetileté vězení a pokuta skoro 8 milionů korun.

Deppse k žalobě a hrozbě vězení zatím nevyjádřil. Zřejmé ale je, že natáčení dalšího dílu Pirátů z Karibiku je vážně ohroženo a jeho fanoušci se ho možná dočkají až za deset let.

Fotogalerie
6 fotografií