Dlouho se jméno ženicha tajilo. Jen se šuškalo o tom, že spousta Číňanek zapláče, že už dotyčný není svobodný. Nakonec se ukázalo, že svatbu slaví Ou Di, moderátor slavné show Day Day Up. V Číně je populární podobně jako u nás Leoš Mareš.

Ačkoliv v Číně je bílá barvou pohřbu, na této svatbě bylo do bílé barvy sladěno skoro vše, včetně šatů nevěsty. Tou byla krásná Čen Jün-cchan.

Veselka „čínského Leoše“ se navíc objeví i ve zmíněném pořadu Day Day Up, který se věnuje čínské kultuře a zvykům, nyní však čínské diváky seznámí i s českými tradicemi. Ou Di si pro obřad vybral právě naši metropoli z více důvodů, zejména kvůli kouzelné atmosféře.

Díl se svatbou se má vysílat zhruba v polovině letošního června. „Day Day Up je jeden z nejoblíbenějších pořadů na čínských obrazovkách vůbec,“ uvedl pro server Aktuálně.cz František Reismüller, ředitel zahraničního zastoupení v Šanghaji.

Podle něj tak Česko po odvysílání pořadu může očekávat příval čínských turistů. „Předpokládaná sledovanost, která by měla dosáhnout až 100 milionů lidí, je skutečně obrovská a o Číňanech je obecně známo, že rádi následují své hvězdy a idoly do zemí, kam se vydaly, ať už v televizi, nebo na plátně,“ dodal Reismüller.

Cestu turistům z Číny navíc brzy usnadní i přímé letecké spojení Praha – Peking. První letadlo na této trase by mělo vzlétnout 22. září.

Není to navíc první reklama, kterou Praze, potažmo Česku, udělal čínský pořad. Před několika měsíci si historické centrum naší metropole vybrala produkce romantického filmu Somewhere Only We Know, která do snímku obsadila největší čínské herecké hvězdy. Za pár měsíců nasbíral profil filmu na čínských stránkách přes dvě miliardy zhlédnutí!

Film měl slavnostní premiéru také v Česku. V úterý se konala v kině Lucerna a zúčastnil se jí také čínský ministr pro tisk, rozhlas, televizi a film. Při té příležitosti uzavřel dohodu o spolupráci s TV Barrandov.

Fotogalerie
4 fotografie