Světoví filmoví kritici se shodli na jednom. Snímek Padesát odstínů šedi je totální propadák. Ti, kteří nad stejnojmennou knihou slintali vzrušením, když četli sexuální praktiky, které Christian Grey prováděl Anastasii Steel, a ve velkém skupovali erotické pomůcky, pocítili během filmu vzrušující šimrání v podbřišku jen velmi zřídka.

Podle světových kritiků ve filmu chyběl onen drsný sex, na který všichni čekali. Jakmile měl Jamie Dornan spoutat nebo sešvihat bičíkem Dakotu Johnson, vždy se rozezněla hudba jako v romantickém filmu. Více než sexuálních scén se diváci dočkali příběhu z červené knihovny. Navíc mezi hlavními hrdiny chyběla chemie.

Reakce ve světě

Nikomu nejsou vidět genitálie, nikdo se nepotí, nikdo není napjatý, nikdo nad sebou neztratí kontrolu, dokonce nikdo ani nepředstírá orgasmus,“ říká Lisa Schwarzbaum, Entertainment Weekly (USA).

Průměrná zápletka, nevýrazné postavy, pomalé tempo a zdlouhavé čekání na drsné scény, které stejně nepřijdou,“ okomentoval film Justin Craig, Sky News (Austrálie).

Kdo se těšil na ujetý sex, bude zklamán. Z celkových dvou hodin je tam jen 15 minut scén se sexem, navíc nijak zvlášť drsným,“ kritizuje Claudia Puig, USA Today (USA).

Celkem zábavná sexy romance, taková verze Popelky pro velké holky,“ zhodnotil film Scott Mendelson, Forbes (USA).

Video
Video se připravuje ...

Podívejte se do zákulisí natáčení Padesáti odstínů šedi Universal Pictures

 

Fotogalerie
9 fotografií