„Ti, kteří se těší na vzrušující, ujetý sex, budou zklamaní. Z celkových 125 minut je tam jen 15 minut scén se sexem. Je tam víc diskutování o smlouvách a námitek proti položkám než erotiky,“ napsala Claudia Puig z USA Today.

Nikomu nejsou vidět genitálie. Christian tráví mnoho času ve své místnosti na hraní bez trička, ale v kalhotách. To pro tak aktivního mladého muže nemůže být zdravé. Mnohem více frustrující je ale to, že se nikdo nepotí, nikdo není napjatý, nikdo nad sebou neztratí kontrolu, dokonce ani nepředstírají orgasmus,“ podotkla Lisa Schwarzbaum pro Entertainment Weekly.

Ani přítomnost sado-maso záliby hlavního hrdiny není tak šokující, jak se původně očekávalo. „Tady vidíme bičík, tam zas pouta, nic ale nešokuje ani lidi, co o tom vůbec nic neví,“ tvrdí Elizabeth Weitzman z New York Daily News.

„Občas je to jako Deníky červených střevíčků. Ve skutečnosti jsou tam ale sexuální scény jen proto, aby posunuly děj dál. Jsou dlouhé, ale nejsou drsné,“ stěžoval si Jordan Hoffman z Guardianu.

„Samozřejmě je tam hodně nahoty, odvážnější scény ale vidíme každý den i v televizi. Mnohem víc šokující věci uvidíte třeba ve filmu Saw: Hra o přežití nebo v seriálu Hra o trůny,“ řekl pro Fox News Justin Craig.

Z filmařského hlediska se prý ale nejedná o špatné dílo. „I když vyměnili pouta za zlomené srdce, je to nevšední romance, ve které se postavy snaží jedna druhé porozumět,“ napsal David Ehrlich z Time Out New York.

„Režisérčino časování a zápal jsou skvělé. Podařilo se jí převrátit nechutné ponižování z knihy do skvělého materiálu,“ uvedl kritik Tim Robey z Telegraphu.

Fotogalerie
32 fotografií