Většina slavných tváří, které zdobí stříbrná plátna v Hollywoodu, si na své cesty „přibalí“ i své osobní kadeřníky a vizážisty. Oscarový herec Ben Kingsley si však na takové hvězdné manýry nepotrpí. Do Čech si sice přivezl tým lidí, kteří ho doprovází během jeho návštěvy, ovšem s klidným svědomím svou vizáž svěřil do rukou české vizážistce Marii Tyburcové.

Pracovala jsem na TV Metropol, kde jsem získala spousty kontaktů, a s nabídkou líčit Bena Kingsleyho mě oslovil jeden produkční tým. Strávila jsem s ním včera skoro celý den a také pro dnešek budu jeho osobní maskérka,“ pochlubila se Blesk.cz Tyburcová.

Od hollywoodské hvězdy čekala nějaké výstřelky, ovšem herec ji příjemně překvapil. „Je to velmi sympatický a zásadový muž, který není vůbec nafoukaný. Jediné, co si vyžádal navíc, což není zrovna standardní, byla masáž obličeje,“ smála se vizážistka, která jeho přání ochotně splnila.

Kingsley přijel do Česka, aby se zúčastnil mezinárodní konference o holocaustu a zároveň tak uctil památku obětí. Při příležitosti 70. výročí osvobození nacistického koncentračního tábora v Osvětimi navštívil Pražský hrad a později slavnostní recepci v Obecním domě.

Fotogalerie
5 fotografií