Přestože do domu zpěváka byly vyslány hned dva vozy s lékaři a odjeli až po čtyřech hodinách se zpěvákem uvnitř jednoho z nich, prý se nejednalo o nic vážného. „V nemocnici mu udělali jen rutinní testy a vyšetření. Nemáme k tomu co dalšího říct,“ nechal se slyšet zpěvákův manažer.

Londýnská záchranka potvrdila, že tísňové volání z domu George Michaela přijala minulý čtvrtek v osm hodin ráno.

Okamžitě po zveřejnění zprávy o zdravotních problémech slavného zpěváka se  sociální sítě začaly plnit vzkazy fanoušků, kteří mají o jeho haprující zdraví zpěváka strach. V minulosti byl Michael mnohokrát z blíže neupřesněných příčin hospitalizován. Loni měl záhadný úraz hlavy, který si prý způsobil pádem z jedoucího auta. Zpěvák musel být do nemocnice převezen vrtulníkem.

O dva roky dříve pobyl ve vídeňské nemocnici téměř měsíc, kde kvůli oboustrannému zápalu plic bojoval o život. Nějakou dobu byl v kómatu a když po propuštění z nemocnice poprvé promluvil k veřejnosti a médiím, řekl, že  musel podstoupit tracheostomii. Řekl také, že krátce po probuzení z kómatu mluvil jiným přízvukem. Spekulovalo se, zda zpěvák například netrpí nemocí AIDS. To však nikdy nikdo nepotvrdil.