Emma po pětiletém studiu na soukromé americké Brownově univerzitě získala magisterský titul z anglické literatury. Je s podivem, že při všem tom natáčení, premiérách a účastech na červeném koberci, měla čas ještě studovat. Nicméně školu dodělala a v neděli si odnesla zasloužený diplom.

Na fotkách, které byly na slavnostním ceremoniálu pořízeny, je vidět, že herečku doprovázela její pyšná maminka. Po celou dobu však měla po boku také jednu studentku, která vypadala o dost starší. Měla na sobě stejný černý hábit a čepec se střapcem.

Dokonce si v ruce nesla diplom, jako měla Hermiona. Zatímco Emma měla pod černým suknem bílé šaty a na nohách boty na vysokém podpatku, její „spolužačka“ měla modré džíny, rozevlátou košili a na nohách tenisky s nepřehlédnutelnou žlutou podrážkou. A místo šperků měla za pasem policejní odznak a kvér. Náušnice vystřídala vysílačka „nenápadně“ pod vlasy zavedená do ucha.

Téhle skupince byl celou dobu v patách bodyguard v šedém obleku se stejnou vysílačkou a dokonce ji doprovázeli i uniformovaní policisté. Hermionu tato bezpečnostní opatření rozhodně nerozhodila a svůj velký den si užila, jak se patří…