Ve čtvrtek startuje devátý ročník třídenního hudebního festivalu Mighty Sound na letišti Čapův dvůr u Tábora. Kdo tedy přemýšlí, co bude o víkendu dělat, má naservírovaný program na stříbrném podnose.

Dohromady 200 vystoupení je asi dostatečným lákadlem. A jestli ne, tak věřte, že milovníci reggae si jistě přijdou na své. Už kvůli synovi Boba Marleyho. Láká ale i Cas Haley, finalista soutěže Amerika má talent, které se zúčastnil v roce 2007.

Na kytaru hraje od 12

Skromnost, která se skloubí s upřímným a dokonalým hlasem, dostane opravdu každého. Cas si při svém vystoupení vystačí pouze s kytarou, na kterou hraje od svých 12 let. V mládí ho obklopoval blues a rock 60. a 70. Let, především ho však ovlivnila hudba Boba Marleyho, jehož syn, Ky-mani Marley, se na festivalu rovněž představí.

Mezi další headlinery patří třeba skupiny Suicidal Tendecies, Anti-flag a The Subways, z českých pak Sto zvířat, Prague Conspiracy nebo United Flavour. Program je opravdu pestrý a návštěvníci festivalu se rozhodně mají na co těšit.