Emsley obraz maloval několik měsíců, přitom se s ní sešel dvakrát, a to loni v květnu a pak v červnu v jejím bytě v Kensingtonském paláci. Při obou sezeních Kate fotografoval a podle snímků portrét namaloval.

Kate si výslovně přála, aby ji Emsley namaloval v její „přirozené“ podobě a ne její „oficiální“ já. ale podle britského uměleckého kritika Waldemara Januszczaka s takovou verzí podle Reuters nesouhlasí. Ve tváři vévodkyně je prý nepřístupnost.

"Ve tváři má cosi mrzutého," řekl Januszczak v rozhovoru s BBC. "Měl jsem velká očekávání, neboť vévodkyně z Cambridge je někdo, kdo má rád umění. Upřímně, byl jsem zklamán."

Kate jako upír z Twilight

Deník The Guardian "vybledlý" portrét přirovnal k podobizně upíra z filmové ságy Twilight. List malbě vytkl například mrtvé oči, nudné vlasy bez života nebo přísně našpulené rty, které značí, že Kate pravděpodobně saje krev svými tesáky.

Živo je kvůli Kate také na sociálních sítích. "William nyní ví, jak bude jeho žena vypadat za 15 let," glosuje jeden z komentářů. Jistý kanadský čtenář v diskusi pod internetovým článkem novin Daily Mail označil Kate za chudáka, který byl nucen vyjádřit z díla "nadšení, ačkoli ve vší pravděpodobnosti byla zděšena jako zbytek nás".

Fotogalerie
9 fotografií