Hollywoodské herečky Catherine Zeta-Jones (42) a Angelina Jolie (37) se staly nesmiřitelnými rivalkami. Obě totiž připravují nové projekty, které se shodou náhod týkají světoznámého muzikálu o egyptské královně Kleopatře.

Navrch má v tomto případě Catherine. Vzhledem se totiž lépe hodí na roli královny Nilu a tak není divu, že má Angelina jisté obavy. Muzikálový film, ve kterém Catherine ztvárňuje roli Kleopatry by se na víc měl v kinech objevit dříve než Angelinin snímek. „Sabotuje mou práci“ rozčilovala se drsná Angelina nad rolí své kolegyně.

Jak je ale možné, že obě herečky budou hrát stejnou roli? Snímek Davida Fischera, ve kterém si zahraje Kleopatru Angelina, představil královnu jako autoritativní vládkyni, která za každých okolností obhajuje svůj nárok na trůn. Na druhé straně, hudební snímek režiséra Stevena Soderbergha, ve kterém ztvárňuje královnu Catherine, spíše pojednává o milostném životě Kleopatry.

„Angelina by měla natáčet příští rok, zatímco Catherine už za několik dní,“ potvrdil Catherinin náskok hollywoodský zdroj. „Načasování rolí je nešťastné, role Kleopatry je vysněná role obou hereček,“ dodal.

Kdo tedy ztvární egyptskou královnu lépe, je zatím ve hvězdách. Jisté ale je, že neslavnější Kleopatra všech dob zůstane divákům v paměti v podání Elizabeth Taylor (†79).