Žádost o rozvod podala Katie Holmes dva týdny po večeři v Reykjavíku. Tom Cruise je z jejího rozhodnutí ukončit manželství podle lidí z jejich blízkého okolí prý velmi nešťastný. Katie už údajně nemohla vydržet scientologický fanatismus Toma.

Další slavní scientologové

John Travolta (58) a Kelly Preston (49): Druhým nejznámějším scientologem světa je John Travolta, který k víře přivedl i svou choť Kelly Preston. I když působí jako harmonický pár, stále kolují zvěsti, že Travoltovo manželství je jen zástěrka vytvořená za pomoci scientologů, aby kryla jeho homosexuální orientaci.

Priscilla Presley (67): Aktivní scientoložkou je i někdejší žena krále rokenrolu Elvise Presleyho (†42). Zarputile na veřejnosti vystupuje proti »konvenční« psychiatrii. Ke scientologické víře přivedla i svou dceru Lisu Marii Presley (44).

Kirstie Alley (61): I herecká kolegyně Johna Travolty z trilogie Kdopak to mluví? propadla scientologii. Byly to ale drogy, které ji k ní přivedly. Alley byla několik let závislá na kokainu a v boji s drogami jí pomohl právě odvykací kurz scientologů. Od té doby nedá na církev dopustit.

Fotogalerie
11 fotografií