Ulice Thame lemovaly stovky fanoušků Bee Gees, když městem projížděl koňmi tažený kočár s Gibbovou rakví, uvedl server BBC News. Zpěvákův bratr a kolega z kapely Barry Gibb uvedl, že přáním zemřelého bylo "naposledy se rozloučit" s městem i se svými fanoušky.

"Je tady tolik lidí, kteří toho kluka milovali. A je pěkné vidět, kolik se jich tu sešlo," řekl Barry Gibb, který vystupoval v Bee Gees společně s bratry Robinem a Mauricem. "My tři jsme viděli mnoho davů, ale v žádném jsem neviděl tolik lásky jako dnes - a to lásky pro Roba a pro hudbu. A je to pro mě velmi intenzivní zážitek," prohlásil.

Bratři Gibbové se narodili na britském ostrově Man, jejich otec byl bubeník a vedoucí kapely. Brzy se přestěhovali do Austrálie, kde také v roce 1958 založili Bee Gees. Název skupiny je zkratkou z Brothers Gibb (bratři Gibbovi).

První hity jako Massachusetts měli Bee Gees v 60. letech, kdy se také vrátili do Británie. Koncem 60. let Robin ze skupiny kvůli sporům s bratrem Barrym odešel, ale za dva roky se vrátil. V 70. letech se nějakou dobu hledali, ale pak změnili styl, soustředili se na taneční písničky a dostali pozvání k filmu Horečka sobotní noci.

S odchodem diska se Bee Gees v 80. letech soustřeďovali spíše na produkování a skládání písniček pro jiné interprety, například pro Dianu Rossovou, Barbru Streisandovou, Dionne Warwickovou, Celine Dionovou, Dolly Partonovou, Kennyho Rogerse nebo pro dívčí trio Destiny's Child. Bratři Gibbové kromě toho měli řadu sólových projektů, jejichž úspěch ale nepřekonal jejich společné desky.

Fotogalerie
12 fotografií