Desek s Holkami z naší školky se prodalo neuvěřitelných 1 300 000 kusů a doposud tohle číslo nic nepředčilo. A protože na druhé straně singlu zpívá Stanislav Hložek a Petr Kotvald Normanovu píseň Do To Me (Trápení), lídr Smokie coby autor se stal u nás prodávanějším než Michael Jackson, Bruce Springsteen či Elton John. „To velice potěší. Když mi bylo 15, měl jsem dva vzory: skupinu ABBA a potom jsem žral Smokie,“ řekl Blesku Petr Kotvald.

Atmosféra koncertu v Lucerně byla skvělá

„Tohle by mě ve snu nenapadlo. Prodávanější než Jackson? To beru,“ smál se Norman po koncertě v pražské Lucerně, který byl tečkou za jeho turné a kde desku od Vágnera obdržel. „A přijedu zas, to slibuji,“ ujišťoval. Takové ovace už dlouho nezažil. Lidé si ho vydupávali, a když se konečně objevil a spustil Needles and Pins, celý sál vyskočil ze židlí a nahrnul se k pódiu. Pořadatelé nezmohli nic, Norman to jen kvitoval a pobízel: „Nebojte se, pojďte ještě blíž!“ A potom už zněl jenom sbor.

Lidé znali všechny hity zpaměti. „Máte se dobře? Já se mám fantasticky,“ mluvil na fanoušky zpěvák i česky, věty měl foneticky napsané na reproduktoru před sebou. Normana 29 let, uplynulých od chvíle, co poprvé v roce 1983 zpíval v Lucerně, nezměnilo. Stejný chraplák, stejné výskoky vzhůru, stejné růžové džíny upnuté zvláště v oněch partiích, stejně těsná komunikace s publikem, a dokonce je k tomu ještě víc sexy.

Fotogalerie
8 fotografií