"Buď jsme zkažení neomezeným počtem velkých televizních osobností, nebo tato žena je jeden z nejnudnějších lidí své doby," prohlásil kritik Hank Stuever z listu Washington Post. Na druhou stranu si ale lidé z televize cenili její pečlivé připravenosti a profesionality.

Chelsea, která se před médii objevovala dosud spíše sporadicky, natočila své první interview na téma dětské chudoby v Arkansasu pro stanici NBC. Clinton bude pracovat jako zvláštní zpravodajka pro pořad Make a Difference příští tři měsíce. Následně by se měla objevovat ve středu na nezávislé stanici PBS a vysílat pro americké vojáky v zahraničí.

Chelsea Clinton tak kráčí ve šlépějích dcery dalšího bývalého prezidenta George W. Bushe, Jenny Bush Hager, která pracuje v Today show a Meghan McCain, dcery senátora za Arizonu a bývalého kandidáta na prezidenta Johna McCaina Meghan vysílající pro MSNBC.

Skutečnost, že se objevila na veřejnosti, vyvolala spekulace o její možné kandidatuře do Kongresu v příštím roce, čímž by následovala své rodiče v politické oblasti.

Jako teenager se médiím vyhýbala, ale po loňském sňatku s Marcem Mezvinskym, jak se zdá, změnila názor. Sama to však přičítá spíše názoru své babičky, podle které žila i přes svoje postavení v ústranní. Rozhodla se proto, že nyní povede veřejný život a "přestane předstírat, že není Chelsea Clinton". Až příští rok odstoupí Hillary Clinton z postu ministryně zahraničí, bude to poprvé v rodinné historii, co nebude její člen hrát důležitou roli v americké politice.

Fotogalerie
5 fotografií