Týden po tom, co ho propustili z nemocnice, měl opět bolesti břicha. Člen kapely Bee Gees byl však odhodlaný vrátit se k práci a představit v televizi svůj nový singl. Když se dostavil do studia britské televize ITV, bylo naprosto jasné, že si na něm nemoc vybrala vysokou daň. Zpěvák během týdne, který strávil v nemocnici se zánětem tlustého střeva, ztratil hodně na váze.

Gibb byl do nemocnice v Oxfordu odvezen 13. října. Problémy se střevy mají zřejmě v rodině. Jeho dvojče Maurice zemřel v roce 2003 na jejich zauzlování. Po návratu z nemocnice však Gibbův zástupce uvedl, že se zpěvák těší zase zpět do práce. Doma se zotavuje a během pár dní se hodlá k práci vrátit.

Gibbův manažer společně s rodinou mají o Gibba strach vzhledem k tomu, co se stalo jeho bratrovi. Ale narozdíl od něj, Robin, svůj stav začal včas řešit. "Znepokojuje nás, že se to znovu a znovu objevuje. Ale mělo by se to zlepšit. Věříme, že všechno bude v pořádku. Robin se chce vrátit zpět do práce," dodal manažer.

Poté, co si vloni na koncertě v Belgii prožil nesnesitelnou bolest, podstoupil operaci, při které o část střev přišel. Kdyby tehdy doktoři nezasáhli včas, mohl Robin do dvou hodin zemřít.

Fotogalerie
6 fotografií

Skupinu Bee Gees založili bratři Gibbové

Bee Gees je slavná britská skupina založená v 50. letech 20. století. Název pochází ze zkratky jména Barryho Gibba – spelované jako „Bee Gee(s)“.

V roce 1967 se kapela stává v Británii velkou konkurencí slavnější skupině Beatles. K bratrům Gibbovým se v té době přidávají Vince Melouney a Colin Petersen. Společná nahrávka Spicks And Specks se dostává na vrchol hitparád. V roce 1969 odchází od skupiny Vince Melouney a Robin Gibb vydává sólové album Robin's Reign. O rok později kapelu opouští i Colin Petersen a Bee Gees utvářejí opět trio. V roce 1978 slaví kapela další velký úspěch, získali cenu Grammy za hudbu k filmu Horečka sobotní noci.

V 80. letech se členové skupiny věnovali částečně sólovým projektům, skládali hudbu k filmům, ale dál vydávali alba pod hlavičkou Bee Gees. 12. ledna 2003 nečekaně zemřel bratr Robina Maurice Gibb na střevní problémy. Ve stejném týdnu, kdy zemřel Maurice, vyšlo Robinovi jeho sólové album Magnet. I když se po smrti Maurice uvažovalo o uspořádání vzpomínkového koncertu, nakonec z něj sešlo. Barry a Robin pokračují v práci dál nezávisle na sobě a oba vydávají nahrávky s různými umělci.