Novinář Timothy O´Brien bude nadosmrti litovat svého článku, v němž psal o Donaldu Trumpovi jako o milionáři. Tím se totiž brutálně dotkl jeho kapitalistického ega, protože bývalý manžel Češky Ivany Zelníčkové Trumpové je přeci miliardář. A kvůli pochybovačnému článku o majetku realitního magnáta teď čelí O´Brien žalobě.

Trump tvrdí, že článek mu poškodil jméno, odradil klienty a zhatil obchody. Soudce ale ještě neví přesně, zda vůbec případ postoupí k procesnímu řízení, a vzal si proto dvouměsíční lhůtu, během níž bude zvažovat oprávněnost Trumpových pohledávek.

„Můj majetek fluktuuje a jde nahoru a dolů podle obchodování a podle postojů a nálad. Dokonce podle mých vlastních pocitů,“ odsoudil validitu O´Brienova článku Trump. Podle něj autor podhodnotil jeho majetek a uvedl, že má jen cenu stovek milionů dolarů. Ale magnát tvrdí, že jeho majetek čítá hodnotu miliard dolarů.

O´Brienův právník Andrew Ceresney svého mandanta u soudu hájil slovy: „Pokud někdo přijde a řekne mi, pane Ceresney, máte majetek v hodnotě mezi 150 až 250 miliony dolarů, myslím, že se budu cítit docela skvěle. Rozhodně bych to nenazval pomluvou.“