Jeden kompromis za druhým. Kvůli roli protějovského policisty, jenž má delší vedení, musel Mikluš dělat věci, které mu nebyly zrovna dány do vínku. Stejně jako při natáčení Doktora Martina se i ve volném pokračování Strážmistr Topinka, jehož první díl Česká televize nasadila právě na páteční večer, musel nešikovný šofér opět usednout za volant.

A to i přesto, že když minule při jednom záběru zpanikařil a popletl pedály, málem to i s vyděšeným Miroslavem Donutilem (67) napálil do kolejnic s pojízdnou kamerou.

Tentokrát ale musel také překonat strach a vyšplhat se i do koňského sedla. „Chodil jsem na tréninky, takže jsem získal jezdeckou průpravu. A nakonec jsem se nebál,“ prozradil pro Aha! herec, který před časem z Brna přesídlil do Prahy i s přítelkyní Veronikou. Vzápětí dostal šanci v seriálu Doktor Martin a nyní se dočkal vlastního seriálu!

V něm se mimo jiné bude bude prohánět na běloušovi i po horských loukách v Beskydech. V jedné ze scén, kdy bude na obrazovce cválat na konci, seděl ale raději v bezpečí na žebříku.

„Rád budu vzpomínat na to, jak Bob hrál na žebříku jízdu na koni a jak vážně se při tom tvářil. Tomu já říkám herecká škola, ještě se mám co učit,“ řekl s úsměvem kolega Marek Geišberg (36), který mu v seriálu sekunduje jako slovenský policista Lubomír Ostrý. „Ano, byl tam úzký prostor, kůň by se tam nedostal, takže jsme vytáhli žebřík a já cválal na něm,“ potvrdil i Mikluš.

Herci si ale při natáčení »užili« i jinak. Celé hodiny museli poponášet i mrtvou ovci. „Případ šílených ovcí jsme spolu točili na začátku. Jako herec jsem už zažil leccos, ale ještě nikdy jsem se nenadřel s mrtvou ovcí na tolika místech,“ sdělil představitel hlavní role.

Ten vlastně ani dopředu nevěděl, do čeho jde. I když chtěl mít čas pročíst si finální scénáře ještě před natáčením, nakonec to dopadlo trochu jinak. „Souhlasil jsem s touhle podmínkou. Pak se to ale celé rozjelo a já je viděl už měsíc před natáčením. Naštěstí mě to nenaštvalo,“ dodal.

Váhavý Donutil

Do třináctidílného seriálu se některým herecům zpočátku ani moc nechtělo. Jelikož se jedná o tzv. spin-off (seriál, kde hraje prim postava, která se ve vedlejší představila v seriálu jiném) Doktora Martina, postavy i prostředí proto velmi připomínají předchozí seriál. Ovšem děj se točí kolem přihlouplého policisty Topinky. „Nejdřív se mi to zdálo jako úplná magořina a poslal jsem s tím producenta k šípku,“ přiznal sám Mikluš, že si nebyl jistý, co si o tom myslet.

Zdrženlivý byl i Miroslav Donutil. „Byl už trochu z natáčení unavený,“ prozradil Robert o slavném kolegovi. „Do seriálu jsem se vrátil, protože je pochopitelné, že je-li tam Topinka, musí tam být i doktor Martin,“ dovysvětlil Donutil.

VIDEO: Podívejte se na trailer nového seriálu Strážmistr Topinka.

Fotogalerie
35 fotografií